Programma

Erwins wens komt uit: hij krijgt live op radio een tattoo gezet

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Erwins wens komt uit: hij krijgt live op radio een tattoo gezet

Erwin heeft een wens ingestuurd: hij zou enorm graag samen met zijn vriendin een roodborstje willen laten tatoeëren. Evelien zoekt hem op met de mededeling dat zijn wens in vervulling komt.

Evelien is vanmiddag in Hendrik-Ido-Ambacht te vinden. Ze is op bezoek bij Erwin, die een wens aan heeft gevraagd voor zijn vriendin en hemzelf. Erwin is al een tijd ziek en zou dolgraag met zijn vriendin een tattoo zetten.

Herinnering aan elkaar

"Op een gegeven moment ging het wat slechter met mij en toen hadden mijn vriendin en ik het erover van: 'Ja, we willen een blijvende herinnering aan elkaar en aan deze situatie.' En ja, toen hebben we afgesproken van, dan gaan we op een gegeven moment kijken voor een tatoeage", vertelt Erwin. Evelien is benieuwd wat Erwin bedoelt met 'wat slechter'. In 2019 werd bij hem endeldarmkanker geconstateerd en sindsdien gaat zijn leven in pieken en dalen. "Ik ga morgen weer beginnen met de chemokuren", vertelt hij. Het valt Evelien op dat hij dit laatste vertelt met een lach. "Ja, je moet het leven ook af en toe positief bekijken."

Betekenisvolle vogel

Erwin zou dolgraag een een roodborstje getatoeëerd krijgen. "Een roodborstje staat symbool voor hoop. Hij staat in positieve zin voor ontwikkeling van wilskracht, liefde, vertrouwen en hartstocht", legt hij uit. Er is volgens Erwin ook een andere kant die staat voor verdriet, hartzeer en pijnlijke herinneringen. Daar bovenop komt dat roodborstjes tot Erwins favoriete vogels behoren. "Ik vind het een goede keuze", beaamt Evelien. Ze laat er geen gras over groeien en neemt Erwin direct mee naar een tattooshop.

Benieuwd hoe het proces verloopt? Check dan hieronder het hele gesprek én de sessie!

Video niet beschikbaar

En natuurlijk het eindresultaat!

foto: Erwin

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie