Programma

Wiwien en Robert hebben alle twee kanker, maar blijven dansend door het leven gaan

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Wiwien en Robert hebben alle twee kanker, maar blijven dansend door het leven gaan

Wiwien en haar man Robert hebben alle twee kanker. Ondanks de turbulente periode, staan ze positief in het leven én zijn ze hun liefde voor dansen niet verloren. Hun wens tijdens NPO Radio 2 in actie voor KWF? Samen naar het Amsterdam Dance Event!

Wiwien is ziek sinds 2005. Terwijl haar ziekte stabiliseert en inmiddels onder controle is, slaat het noodlot 2 jaar geleden nogmaals toe in haar gezin; bij Wiwiens man Robert wordt ook kanker geconstateerd.

Robert en Wiwien hebben dus alle twee kanker en vinden daarbij veel steun bij elkaar. "Toevallig heb ik al heel lang hormonale therapie. En mijn man die krijgt het ook", vertelt ze. "We delen alles: we delen het medicijn en de ziekte." En ondanks dat ze alle twee ziek zijn, staat het echtpaar positief in het leven: "Gewoon positief blijven."

ADE

In Aan De Slag! vertelt Wiwien dat haar gezin een passie deelt: dansen. "We hebben een zoon van 21 en die gaat heel graag naar festivals", vertelt ze. "Ik houd ook van dansen en dezelfde muziek." Maar haar zoon gaat liever niet samen met z’n ouders op stap.

Wiwiens wens is dan ook om samen met haar man te gaan dansen. En dat zou het duo het liefst doen op het Amsterdam Dance Event (ADE), een conferentie voor de internationale dance scene, waarbij ’s avonds op zo'n 200 locaties feesten worden georganiseerd. "Ik zei tegen m’n man: 'Kom we gaan naar ADE, zonder onze zoon.'"

Passe-partout

Bart heeft goed nieuws voor het echtpaar: "Jullie krijgen twee ADE-passe-partouts." Aan de andere kant van de lijn wordt het nieuws onthaald met uitzinnig gejuich: "We gaan weer vrolijk door het leven!"

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie