Programma

Ajax-fan Abel (9) mag met Ajax-spelers op het veld lopen: 'Echt?!'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax-fan Abel (9) mag met Ajax-spelers op het veld lopen: 'Echt?!'

De negenjarige Abel is megafan van voetbalclub Ajax en wil niets liever dan met een Ajax-speler het veld op lopen. Vandaag is zijn geluksdag, want hij krijgt van Paul te horen dat deze wens in oktober in vervulling komt!

Abel kreeg in december vorig jaar de diagnose lymfeklierkanker. Paul belt met de moeder van Abel. "Het gaat eigenlijk heel goed met Abel. De behandeling is heel snel aangeslagen en medio januari was Abel eigenlijk al schoon. Hij is nog steeds heel fit, hij kan gewoon voetballen, hij kan gewoon naar school, hij kan eigenlijk alles", vertelt moeder Sanne. "Hij loopt alleen met een kastje in zijn lijf."

Het veld op

Abel is megafan van voetbalclub Ajax, en Paul is benieuwd wat hij eigenlijk allemaal heeft van Ajax. "Nou, weinig niet zal ik maar zeggen", grapt Abel. De negenjarige jongen heeft een grote droom: bij Ajax het veld op. Paul is wel benieuwd hoe dat eruit ziet. "Dat ik een speler een handje geef en dan op het veld ga lopen", legt Abel uit.

Paul belt Fabian Nagtzaam in, de directeur-bestuurder van Supportersvereniging Ajax, met de vraag of hij iets kan betekenen voor Abel. "Kan jij toevallig op 6 oktober?", vraagt Nagtzaam aan Abel. "Dan spelen wij tegen FC Groningen thuis met Ajax." Daar hoeft Abel geen twee keer over na te denken. "Ja! Dankjewel!"

Beluister het volledige gesprek hier!

Ajax-fan Abel (9) mag met Ajax-spelers op het veld lopen: 'Echt?!'

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie