Programma

Hennie vraagt een wensplaat aan voor haar overleden vader: 'Ons liedje'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Hennie vraagt een wensplaat aan voor haar overleden vader: 'Ons liedje'

Vanochtend vroeg bellen Jan-Willem en Jeroen met Hennie, die 3 jaar geleden haar vader verloor aan kanker. Ter nagedachtenis aan haar steun en toeverlaat vraagt ze een wensplaat aan.

3 jaar geleden slaat het noodlot toe; Hennie's vader heeft kanker. "Binnen 4 weken moest ik hem missen. En ik was toen alleen met mijn twee kinderen. Hij was mijn maatje", vertelt Hennie tegen Jan-Willem. "Ik had toen geen man en dan is het heel hard. Dat is even moeilijk."

Lief en leed

Als Hennie tiener is, kijkt ze graag samen met haar vader naar TopPop. Als Maid of Orleans van Orchestral Manoeuvres in the Dark te horen is, zijn vader en dochter direct verkocht. "Hij vond het zo mooi", herinnert Hennie zich. "En hij zei: 'Dit is echt ons liedje he.' Ik zei: 'Ja pap, dit is ons liedje.' Dus elk jaar draai ik ‘m nog eventjes op zijn sterfdag."

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie