Programma

Willem-Jan maakt een hotlap op TT Circuit Assen in een 'waanzinnig racemonster'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Willem-Jan maakt een hotlap op TT Circuit Assen in een 'waanzinnig racemonster'

Morad staat naast Willem-Jan op het TT Circuit Assen waar de raceauto’s in een flits langskomen. Willem-Jans grootste wens? Zelf plaatsnemen in zo’n snelle bak.

Het liefst zou Meeri haar man Willem-Jan genezen van kanker, maar de ziekte is helaas niet meer te stoppen. Het echtpaar doet daarom zoveel mogelijk leuke dingen om de tijd die ze nog samen hebben zo goed mogelijk te benutten. Willem-Jan is gek van karten en de Fomule 1. En GP Elite en NPO Radio 2 laten vandaag zijn wens uitkomen: meeracen in een hotlap.

Video niet beschikbaar

'Waanzinnige ervaring'

Willem-Jan staat naast een gloednieuwe Porsche 718 Cayman GT 4.0 RS, ofwel "een waanzinnig racemonster", waar hij zojuist in heeft mogen meerijden op het TT Circuit Assen. "Een keer op een circuit rondrijden zo hard als je kunt en dat beleven en voelen in al je cellen", vertelt hij. "En dat is gelukt!"

"Een waanzinnige ervaring", zo blikt hij erop terug. "Dat accelereert zo ongelofelijk. Dan rijd je 230 km/u en binnen 40 meter rijd je weer 40 km/u die bocht door. En dat is echt waanzinnig om mee te maken."

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie