Programma

Bianca leeft in bonustijd en wenst een custom made kiteboard voor haar man Bas

foto: NPO Radio 2
  1. Nieuwschevron right
  2. Bianca leeft in bonustijd en wenst een custom made kiteboard voor haar man Bas

Vanochtend belt Jan-Willem met Bianca. Zij lijdt aan baarmoederhalskanker en wordt niet meer beter. Om toch een beetje bij haar man te kunnen zijn als ze er straks niet meer is, heeft ze een bijzondere wens gedaan.

Bianca leeft in bonustijd: "Inmiddels al 4 jaar", vertelt ze. "Het is een beetje een afwisseling steeds tussen de dingen die we doen. Ik ben natuurlijk ziek, dus ik kom veel in het ziekenhuis. Maar daarnaast doen we een heleboel toffe dingen. En één daarvan heeft te maken met de wind." Samen met haar man Bas deelt Bianca namelijk een grote liefde voor kitesurfen. Het is dan ook haar grote wens om haar lijfspreuk op een op maat gemaakt kiteboard te laten zetten voor haar partner. "Straks als ik er niet meer ben, ben ik er op deze manier toch een beetje bij."

'Je zoekt naar dingen die je leven verrijken'

Evelien neemt Bianca én het op maat gemaakte kiteboard mee naar het bedrijventerrein waar Bas hard aan het werk is. Bianca kan haar enthousiasme nipt beteugelen: "Ik ben zo benieuwd hoe hij gaat reageren. Ik heb er zoveel zin in."

Bas wil net een slok koffie nemen als hij Evelien met in haar kielzog zijn vrouw op hem af ziet komen lopen. "Ik ben helemaal verbaasd", reageert hij. Bas legt uit waar hoe ze hun gezamenlijke hobby hebben opgedaan: "2 jaar geleden moesten we noodgedwongen het roer omgooien. Dan zoek je naar dingen die je leven verrijken", legt hij uit. Als ze langs zee rijden en mensen zien kiten, krijgt hij een ingeving: "Toen heb ik gezegd: 'Dat gaan we ook doen.' En sindsdien doen we dat heel veel."

Als Bianca haar man vertelt dat ze een kiteboard voor hem heeft laten maken, begint hij te glunderen: "Dit ziet er echt fantastisch uit."

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie