Programma

Chef'Special viert de vriendschap van Marloes en Maaike

foto: Still
  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special viert de vriendschap van Marloes en Maaike

Als Marloes en Maaike rond dezelfde periode de diagnose kanker krijgen, ontstaat er een bijzondere band. Iets Marloes haar vriendin graag voor wil in het zonnetje wil zetten: "Hartstikke bedankt voor de vriendschap."

Marloes en Maaike ontmoeten elkaar als ze alle twee behandeld worden na een kankerdiagnose. "Maaike was een collega van mijn vriend. In diezelfde periode was zij ook ziek geworden en toen ben ik zo brutaal geweest om haar een berichtje te sturen", vertelt Marloes. De twee vrouwen blijken veel gemeen te hebben. "Zelfde leeftijd, kinderen in dezelfde leeftijd en dezelfde ziekte…" Maaike en Marloes slepen elkaar door een loodzware periode met hun humor en gedeelde positieve instelling. "Dat was doorslaggevend. We hebben zoveel gelachen."

'Een liedje dat je hopelijk mooi vindt'

Inmiddels zijn de twee vrouwen een aantal jaar verder en genieten ze volop van het leven. Marloes wil Maaike graag verrassen en hoopt daarom dat Bart Chef'Specials Speed Of Light wil draaien. Maar Bart vindt dat de twee vriendinnen een grootse aanpak verdienen en heeft een persoonlijke boodschap van de band en een intiem optreden voor hen geregeld.

"Wij willen jullie vriendschap vieren", zegt Joshua Nolet in een videoboodschap. "Dus wij spelen een liedje dat je hopelijk mooi vindt."

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie