Programma

Jeroen en zijn veertig collega's beklimmen de Mont Ventoux voor KWF

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen en zijn veertig collega's beklimmen de Mont Ventoux voor KWF

Om meer bekendheid te generen rondom KWF, mensen aan te sporen om te doneren en om iets goeds te doen voor iemand anders, besloten Jeroen en veertig van zijn collega's om de Mont Ventoux te beklimmen. Emmely belt hem op.

Jeroen is op het moment in Frankrijk. "Het is ook nu al heel leuk met de collega's. Veel samenhorigheid en zo. Vandaag zijn er al een aantal te voet en hardlopend de berg opgegaan en die hebben wij met de fiets ook een stukje aan kunnen moedigen nog", vertelt Jeroen. Morgen is Jeroen zelf aan de beurt met een stuk of 25 van zijn collega's. Zij gaan met de fiets de berg op.

Flink bedrag

"En doe je dat specifiek met iemand in gedachten?", vraagt Emmely zich af. Die vraag raakt een gevoelige snaar bij Jeroen. Hij wil zich inzetten voor het goede doel. "Iets over hebben voor iemand anders is in het algemeen natuurlijk altijd goed. En ik dacht van: 'Als ik wat geld kan binnenhalen, dan is dat natuurlijk altijd mooi.'" Jeroen en zijn collega's hadden een streefbedrag van 31 duizend euro, maar zijn daar met dik drieduizend euro overheen gegaan. Hij noemt daarbij ook Stichting Groot Verzet, die intussen al 611 duizend euro binnen heeft gehaald.

Jeroen wil met deze actie aandacht generen voor KWF en een voorbeeld zijn, om anderen aan te sporen ook iets voor een ander te doen.

Beluister het volledige gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie