Programma

Stichting Mammarosa helpt kwetsbare vrouwen vroegtijdig kanker op te sporen

foto: Wendy van Bree
  1. Nieuwschevron right
  2. Stichting Mammarosa helpt kwetsbare vrouwen vroegtijdig kanker op te sporen

Deze week komt NPO Radio 2 in actie voor KWF. Bij Annemieke hoor je dan ook prominenten gerelateerd aan het onderwerp.

Vandaag belt Annemieke met Samia Kasmi, projectleider van Stichting Mammarosa. Een organisatie die vrouwen met borstkanker helpt en zich richt op passende voorlichting. Er is namelijk een groot probleem: in kwetsbare wijken wordt weinig gesproken over borstkanker, waardoor veel vrouwen niet meedoen aan bevolkingsonderzoeken en er alleen voor staan. Er is ook vaak sprake van te weinig geld of vertrouwen, waardoor deze vrouwen zich op de tweede of derde plek zetten, vertelt Samia. Hierdoor is de kans nog kleiner dat ze zich opgeven.

Nu is daar gelukkig Stichting Mammarosa die zich in verschillende regio’s inzet om deze vrouwen te bereiken en informeren. Ze brengen de informatie passend aan hun cultuur, zodat ze zich meer op hun gemak voelen om vragen te stellen met als uiteindelijke doel: meedoen aan het onderzoek om vroegtijdig kanker op te sporen. De stichting ontving laatst een bedrag om een nieuwe proef te starten. In het fragment hieronder vertelt Samia meer over het onderzoek.

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF 


NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie