Programma

Hans Gelderblom werkt mee aan groot internationaal onderzoek naar medicijnen botkanker

  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Gelderblom werkt mee aan groot internationaal onderzoek naar medicijnen botkanker

Deze week komt NPO Radio 2 in actie voor KWF. Bij Annemieke hoor je dan ook prominenten gerelateerd aan het onderwerp.

Vandaag belt Annemieke met internist oncoloog Hans Gelderblom, van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij is onderdeel van de Nederlandse vertegenwoordiging van het project FOSTER-CabOs. Vier Europese kankerfondsen werken samen om studies op- en door te zetten waarin nieuwe medicijnen voor zeldzame vormen van kanker kunnen worden onderzocht.

Hans vertelt over osteosarcoom, een zeldzame botkanker die jaarlijks zo’n 50 mensen treft. Het is ontzettend belangrijk dat meerdere fondsen hun krachten bundelen en onderzoek mogelijk maken. De laatste studie naar deze ziekte is namelijk van tien jaar geleden, vertelt Hans. Te veel mensen sterven aan de ziekte en juist door internationaal onderzoek is het mogelijk om grote stappen te zetten.

Het hele gesprek hoor je in het fragment hieronder.

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF 


NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie