Programma

Liam (9) mag een ritje maken in zijn favoriete auto

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Liam (9) mag een ritje maken in zijn favoriete auto

Jaarlijks krijgen ongeveer 600 kinderen in Nederland kanker. Dat is niet alleen vreselijk voor de kinderen zelf, maar ook een bittere pil voor de rest van het gezin. Emmely gaat samen met juf Hester op bezoek bij de 9-jarige Liam, wiens broertje sinds een jaar ernstig ziek is.

Emmely staat in Dronten samen met bassischooldocent Hester naast een ronkende Porsche. Die is niet voor haarzelf, maar voor de 9-jarige Liam aan wie ze afgelopen schooljaar lesgaf. Liam is de broer van de ernstig zieke Ian. "Liam heeft een heel ziek broertje", legt Hester uit. "Het gezin strijd hard. Liam logeert veel bij opa en oma en mist z’n ouders regelmatig."

'Gek op Porches'

De lerares vindt het daarom tijd dat haar pupil in het zonnetje wordt gezet. En laat Liam nou net een hele bijzondere wens hebben. Hij is namelijk "zo gek op Porches". En het zou natuurlijk fantastisch zijn als hij – als passagier natuurlijk – een ritje zou kunnen maken in zo’n razendsnelle bolide.

Het hele gezin staat voor het raam te zwaaien als Emmely en Hester aanbellen. Liam verwelkomt zelf zijn juf, die meteen met de deur in huis valt: "Ik heb een verrassing voor jou, Liam", zegt ze. "Weet je nog dat ik jou vroeg: 'Wat vind je nou de allercoolste auto?'" Dat kan hij zich zeker nog herinneren: "Een Porsche", antwoordt Liam zonder aarzeling.

Check hieronder de reactie van Liam als zijn favoriete auto voor zijn voordeur wordt geparkeerd:

Video niet beschikbaar

Niet alleen Liam en Ian stralen. Mama Olga geniet ook zichtbaar met volle teugen. "Hartstikke geweldig. Een heel leuk cadeautje voor de jongens. Het is echt bizar."

'Nog 10 rondjes'

Wat Liam het mooiste vond aan het bijzondere ritje? "Het geluid van deze auto."

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie