Programma

Daan gaat touren op zijn droommotor

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Daan gaat touren op zijn droommotor

De 23-jarige Daan heeft afgelopen juli zijn motorrijbewijs gehaald. Als hij kort daarna de diagnose acute leukemie krijgt, draait zijn leven opeens om ziekenhuizen en thuis rusten. Vandaag laat zijn moeder Hanneke om hem steuntje in de rug te geven, zijn grote wens uitkomen…

Daan wil het allerliefst een eigen motorfiets om lekker mee te kunnen touren. Vandaag mag hij daarom – samen met zijn vader – een lange rit maken op zijn droommotor.

Avontuur

"Ik heb wel energie. Nu helemaal natuurlijk, omdat ik dit zie", zegt Daan, die klaar staat in z'n motorpak. De bolide die voor hem staat, herkent hij meteen: "De Honda NX500, het nieuwste model", legt Daan uit. "Het is een adventure bike, omdat je er ook mee offroad kan én je kunt er ook gewoon mee touren. En ik ben meer van het touren."

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie