NPO Radio 2 Top 2000

*NSYNC verovert harten met debuutsingle I Want You Back

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. *NSYNC verovert harten met debuutsingle I Want You Back

Halverwege de jaren 90 krijgen de Backstreet Boys concurrentie uit eigen land. *NSYNC laat er geen gras over groeien en maakt meteen indruk als hun debuutsingle I Want You Back verschijnt.

Als New Kids On The Block begin jaren 90 verdwijnt, lijkt het even gedaan te zijn met de boybands. Maar dan komen Backstreet Boys in 1997 met Quit Playing Games (With My Heart) en blazen ze het genre nieuw leven in. Na dit daverende succes is het tijd voor wat concurrentie. En die komt in de vorm van de eveneens Amerikaanse jongensgroep *NSYNC.

De boyband is tegen 1996 al een lange tijd in de maak. J.C. Chasez en Justin Timberlake dansen en zingen als tieners in The Mickey Mouse Club, de show waar ook Britney Spears haar carrière begint. Wanneer ze bevriend raken met Chris Kirkpatrick en Joey Fatone, besluiten de vier een jongensgroep op te richten. Met James Lance Bass is het vijftal compleet en de aspirerende popsterren roepen de hulp in van producer Denniz Pop.

In 1996 vertrekt het vijftal naar Zweden om aan het eerste album te werken. Ze krijgen daarbij hulp van producer Max Martin. Martin wil een nummer maken dat pakkend en herkenbaar is voor het publiek. En waar schrijf je dan over? Juist ja, de liefde. In I Want You Back zingen de mannen van *NSYNC over hun gebroken hart en het verlangen om hun geliefde terug te winnen. En die tijdloze boodschap slaat duidelijk aan als het nummer in 1996 wordt uitgebracht. Het grote debuut van de Amerikaanse boyband bezorgt de artiesten meteen een 13e plek in de Top 40.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van debuut naar doorbraak

Het titelloze debuutalbum volgt in mei 1997 en levert de spiksplinternieuwe groep internationale hits op als Tearin' Up My Heart en Here We Go. Het album staat bovenaan de hitlijsten in Duitsland, piekt op nummer 2 in Amerika en Oostenrijk en scoort ook goed in onder andere Canada en het Verenigd Koninkrijk. Een solide basis voor hun onvermijdelijke sterrenstatus is gelegd.

Maar na het kerstalbum Home for Christmas is het 2 jaar wat stiller rondom de band. Het is duidelijk dat er goed wordt nagedacht over de opvolger van dit sterke debuut. En dat blijkt een schot in de roos als in 2000 dan eindelijk de nieuwe plaat uitkomt, No Strings Attached. De eerste single Bye Bye Bye is een wereldhit en vestigt *NSYNC in het rijtje van de meest legendarische boybands aller tijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie