Festival

Familiepaard Freddy inspireert Joss Stone om te beginnen met zingen

foto: Hidde Strijbis
  1. Nieuwschevron right
  2. Familiepaard Freddy inspireert Joss Stone om te beginnen met zingen

Op North Sea Jazz spreekt Evelien backstage met Joss Stone over haar mooiste herinnering op het festival, wat optreden zo speciaal maakt en de reden dat ze begon met zingen.

"Optreden is echt magisch. Je schrijft voor een lange tijd nummers en het is gemaakt met liefde. Als je het dan brengt naar het publiek dan realiseer je waarom je het allemaal gedaan hebt. Zij voelen het. De cirkel is eindelijk rond, want dat is het doel. We kunnen de gevoelens met elkaar delen. Het is een teameffort", vertelt ze in een interview met Evelien. "Ik doet het, omdat zij ervan houden."

Begonnen met zingen vanwege familiepaard Freddy

Joss Stone weet nog goed waarom ze op jonge leeftijd begon met zingen. "Mijn vader had ons familiepaard Freddy verkocht en daarom dacht ik toen ik twaalf jaar was: ik moet een baan hebben. Ik wil mijn paard terug", vertelt Joss Stone. Waarom werd het dan zingen? "Ik was niet academisch opgeleid, maar ik kon wel zingen. En wat is een makkelijk ding om te doen voor mij? Zingen."

'Ik ben hier als bezoeker geweest om Gladys Knight te zien'

Joss Stone heeft al eerder opgetreden op North Sea Jazz, maar haar meest speciale herinnering aan het festival is als bezoeker. "Ik ben hier als bezoeker geweest om Gladys Knight te zien. Ik hoorde een gerucht dat ze ging stoppen met zingen, dus ik ben met mijn zus naar het optreden gegaan. Zij is de queen. Ik hou zoveel van haar. Ze is mijn favoriet", vertelt ze over haar ervaring.

Hoe combineert ze haar carrière met haar moederschap? En zou ze overal ter wereld willen spelen? Je hoort het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie