Festival

Dirigent Simon Dobson van Metropole Orkest over Anouk: 'She is a badass'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Dirigent Simon Dobson van Metropole Orkest over Anouk: 'She is a badass'

Metropole Orkest zet gister samen met Anouk een magisch optreden neer op North Sea Jazz Festival. Na hun performance vraagt Evelien dirigent Simon Dobson het hemd van het lijf over het optreden.

"Als een Engelsman weet ik hoeveel Anouk betekent voor Nederland", vertelt hij. "Om op het podium te staan met haar en met het Metropole Orkest is te gek." In februari begonnen ze al met de repetities voor het optreden. "Het heeft een lange tijd geduurd. Veel luisteren, veel praten, veel e-mailen en zoomen", vertelt Dobson lachend. "Uiteindelijk kregen we het voor elkaar dat iedereen blij was, maar dan begint pas het echte werk. Dan moet je beginnen met repetities en zorgen dat de arrangementen werken."

'Ik heb de beste baan in de wereld'

Hoe is het voor Dobson om op het podium te staan? "Ik moet concentreren. Ik moet aan zoveel dingen tegelijkertijd denken. Ik moet denken aan de muziek en waar we zijn in het stuk. Maar ook: wat is het volgende ding waar ik een teken voor moet geven? Is mijn lichaamstaal goed?", aldus de dirigent. "Ik heb de beste baan in de wereld."

Meer contact met het publiek op North Sea Jazz

Voor Dobson was North Sea Jazz ook een bijzondere ervaring, want hij had veel meer contact met het publiek. "Normaal gesproken sta ik altijd met mijn rug naar het publiek toe, maar met deze show sta ik aan de zijkant. Voor de eerste keer in mijn carrière kijk ik naar 15.000 mensen", vertelt hij. Wel moet hij eerlijk toegeven dat hij vooral bezig is met het orkest. "Ik ben zo geconcentreerd dat ik alleen maar kijk naar de ogen van de orkestleden. Ik weet dat alle mensen er zijn, maar ik heb geen tijd om na te denken over wat daar gebeurd. Ik ben bezig met het orkest."

Luister hieronder het hele gesprek terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie