NPO Radio 2 Top 2000

Wolfmother speelt bezwerende liveversie van Woman in 2006

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Wolfmother speelt bezwerende liveversie van Woman in 2006

Wolfmothers Woman is een epische lofzang aan de stad Sydney. In 2006 speelt de band een indrukwekkende versie van het nummer in Duitsland.

Australische rockband Wolfmother begint in 2000 in Sydney tijdens een jamsessie. In 2004 ontstaat de band officieel, en in 2005 komt debuutalbum Wolfmother uit in Australië. Het album is een gigantisch succes, en dus komt het album in 2006 ook internationaal uit. Een van de singles van het album is Woman.

Sydney

Frontman Andrew Stockdale zingt, overduidelijk, over een vrouw. Het is alleen niet het soort vrouw waar je in eerste instantie aan denkt. Hij bezingt Sydney: de stad waar hij vandaan komt en woont. "Het was een algemene impressie van wonen in deze prachtige stad in de haven", vertelt hij aan Songfacts.

Woman in Keulen

In 2006 staat het trio in de Live Music Hall te Keulen, en daar komt natuurlijk ook Woman voorbij. Voor de hoeveelheid muzikanten op het podium (drie) komt er een gigantische dosis muziek uit. Bassist-pianist Chris Ross is de meester in multitasken op het podium: speelt hij geen bas, dan speelt hij wel het keyboard - zelfs als deze aan een kant een kwartslag naar de grond gezakt is.

Waar menig luisteraar na zo'n drie minuten aanneemt dat het nummer af is, start het trio slechts een intermezzo in. En niet zomaar een intermezzo. Het heeft een flink hoog Led Zeppelin-gehalte, en ook Stockdales stemgeluid heeft een bijna angstaanjagende gelijkenis met Robert Plant, vol schrille noten.

Check het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woman in de NPO Radio 2 Top 2000

Woman staat sinds 2018 in de lijst der lijsten. De hoogste notering was in 2019 op plek 1579. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan hier onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie