Podcast
NTR

Geniet na van North Sea Jazz met Makkinga Moves: NSJ Talks

  1. Nieuwschevron right
  2. Geniet na van North Sea Jazz met Makkinga Moves: NSJ Talks

Ook dit jaar namen Andrew Makkinga en Benjamin Herman plaats op het podium van North Sea Jazz om in gesprek te gaan met artiesten voor de NSJ Talks. Luister de podcast nu terug.

In de eerste aflevering praat Andrew met gitarist en zanger Jonathan Butler. Hij speelde op het festival als special guest bij Candy Dulfer. De maatschappijkritische Zuid-Afrikaanse gitarist groeide op in een wereld van apartheid en brak eind jaren '80 wereldwijd door met de song Lies. De tegenwoordig in Californië residerende Butler bracht vorig jaar zijn laatste album Ubuntu uit, waar onder meer Marcus Miller, Stevie Wonder en Keb’ Mo’ aan meewerkten.

#5 - Talking North Sea Jazz met Jonathan Butler (S03) - Makkinga Moves

In de tweede aflevering hoor je het gesprek dat Benjamin Herman had met saxofonist James Brandon Lewis. Deze veelzijdige saxofonist is moeilijk in een hokje te plaatsen en gaat keer op keer verrassende samenwerkingen aan. Op North Sea Jazz speelde hij samen met Dave Douglas, en praatte hij met Benjamin als saxofonisten onder elkaar.

#6 - Talking North Sea Jazz met James Brandon Lewis (S03) - Makkinga Moves

In de derde aflevering gaat Andrew in gesprek met toetsenist en zanger PJ Morton. Hij kreeg de gezegende muziek in New Orleans met de paplepel ingegoten. Zijn vader is gospelzanger en bisschop, en zijn moeder is pastoor. Zijn muzikale vorming haalde hij daarom grotendeels uit de kerk. Morton combineert zijn werk als vast bandlid van Maroon 5 moeiteloos met het runnen van zijn platenlabel, zijn werk als producer en een mooie solocarrière.

#7 - Talking North Sea Jazz met PJ Morton (S03) - Makkinga Moves