Podcast

Nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW met Baas B.: 'Ik wilde altijd muziek maken'

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe aflevering 30 MINUTEN RAUW met Baas B.: 'Ik wilde altijd muziek maken'

In deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud de Wild in gesprek met Bart Zeilstra, oftewel Baas B.

Wat doet Baas B allemaal tegenwoordig? "Ik combineer muziek met psychologie en dat is mijn werk. Ik maak ook nog liedjes, ik coach af en toe iemand en ik heb rapworkshops voor jongeren. Sinds kort ook ouderen waar ik hun verhaal op papier laat zetten en in rapvorm laten delen met elkaar en dan laten ervaren wat het doet als je iets persoonlijks deelt", vertelt hij. Waarom is hij dat gaan doen? "Ja, dat is een soort van missie geworden denk ik omdat ik dat zelf vroeger niet kon. Ik heb vroeger heel erg met een masker op gelopen."

Samenwerking Lange Frans en Baas B.

Bart Zeilstra werd bij het grote publiek bekend dankzij het succesvolle hiphopduo Lange Frans & Baas B. Ze scoren onder meer hits met Moppie, Zinloos, Het land van... en Mee Naar Diemen-Zuid. "We luisterden Nederlandstalige hip-hop, rap en ook wel Snoop Dogg, Dr Dre en 2Pac. Dat waren allemaal voorbeelden. We zijn begonnen met een vriendengroep, in totaal met 7 man en we dachten we gaan ook rappen. We waren aan het voetballen, basketballen en toen gingen we een beetje freestylen." Wie heeft de naam Baas B bedacht? "Ja dat bedacht ik zelf, ik zei van: ‘Oké, als we gaan rappen en we maken een groep, iedereen heeft een taak en ik maak de beats.’ Ik wilde altijd muziek maken", vertelt Zeilstra. 'Jij was ook echt de baas?', vraagt Ruud zich af. "Nou de baas van de beats, daar staat de ‘B’ ook eigenlijk voor, maar ook voor Bart. Dat klonk heel mooi en op een gegeven moment ben je 15, bedenk je die naam en als je dan bekend wordt dan blijft die naam plakken."

Hoe was het succes met Lange Frans & Baas B voor hem en kunnen we misschien een reünie verwachten? Je hoort het hieronder in een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW:

#4 - 30 MINUTEN RAUW met Bart Zeilstra (Baas B) (S13) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie