Podcast
AVROTROS

Mike en Suzanne bellen met zanger Leo Gstrein van Rise Of The Wood

foto: Promofoto - Rise Of The Wood
  1. Nieuwschevron right
  2. Mike en Suzanne bellen met zanger Leo Gstrein van Rise Of The Wood

In een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast bellen Suzanne Bosman en Mike Arntz met Leo Gstrein van Rise Of The Wood!

De Keiharde Pödcast is de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2 die mede mogelijk wordt gemaakt door luisteraars die verzoeken indienen voor geweldige songs die dan ook on de podcast worden gedraaid. Daarnaast biedt deze podcast een platform voor bands om zich aan het grote metal publiek voor te stellen. Bijna vier jaar geleden werd er door een luisteraar een nummer (Ludicrous) aangevraagd van de Haagse rockers Rise Of The Wood. De makers van De Keiharde waren toen al onder de indruk van deze song en dus werd deze song in de show gedraaid.

Rise Of The Wood

Rise Of The Wood vindt zijn oorsprong in Den Haag en brengt in 2017 hun eerste album getiteld First Seed uit. De muziek van de band is te omschrijven als een mix tussen heavy rock en stoner rock met veel aandacht voor melodie. Denk hierbij aan bands als Queens Of The Stone Age, Red Fang, Alice In Chains en Mastodon. Het eerste album werd door de critici goed ontvangen, maar het was op twee singles na even wachten op nieuw werk. Eén van de redenen dat het wachten wat langer duurde, was het vertrek van zanger Nol van Vliet. Via een bericht op Facebook kwam zanger Leo Gstrein, nadat hij door zijn vrouw attent was gemaakt op het betreffende bericht, bij de band. Naast Leo bestaat de band nu uit gitaristen Jeff Teunisse en Ronald Boonstra, drummer Eric Stolze en bassist Alex Wijnhorst. Suzanne Bosman en Mike Arntz bellen met Leo Gstrein over zijn toetreding tot Rise Of The Wood, over zijn eigen zangstijl implementeren in een meer stevige sound dat hij was gewend, de EP Sleep en de tekstuele inhoud van de titeltrack van deze EP.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mike Arntz in het wild gespot?

Afgelopen zomer zat luisteraar Gerton te Pas bij een strandtent in Gravezande en daar dacht hij Keiharde Pödcast presentator Mike Arntz in het wild te spotten. Dat bleek niet zo te zijn, maar voor Gerton was het wel een signaal om eens een lekkere track aan te vragen voor in De Keiharde. Als Gerton wordt benaderd voor een act, de precense in de show, laat hij weten dat hij naar aanleiding van een concertbezoek zijn eerdere aanvraag wil wijzigen. Helemaal geen probleem natuurlijk. Gerton legt uit waar hij is geweest en welke band een dikke indruk op hem heeft gemaakt.

Suzanne was afgelopen week op het Le Guess Who festival en werd daar omver geblazen door de band Moin.

Op de tap

Op De Wisseltap zette Arno Zuidema een atmosferisch zwart smaakje op de tap. ''I-III'' van de band Blood Abscission staat nu op Wisseltap 1. Deze week zet Peter Erik van den Berg-Jeths een Noorse zwarte smaak op de tap. Maar welke haalt hij eraf?

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Motörhead en Nevermore.

Luister hieronder:

#17 - Is dat Mike Arntz bij de strandtent? En zanger Leo Gstrein van Rise Of The Wood (S08) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie