Programma

Acda en de Munnik laat de wens van Janneke en Meentje uitkomen

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Acda en de Munnik laat de wens van Janneke en Meentje uitkomen

Vanochtend komen Janneke en haar moeder Meentje langs in Echten, waar een bijzondere wens uitkomt…

Thomas Acda en Paul de Munnik zijn vanochtend aangekomen op Vakantiepark Westerbergen in Echten (Drenthe) tijdens NPO Radio 2 in actie voor KWF. Daar zit Janneke samen met haar moeder Meentje klaar op de eerste rij. "Mijn moeder is haar broer en haar zus verloren aan kanker. En haar moeder is ook ziek geweest", legt Janneke uit. Meentje heeft, los van haar dochter, geen directe familie meer. Daarom wil Janneke haar graag in het zonnetje zetten. "Ook om haar een hart onder de riem te steken, want het gemis blijft natuurlijk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Zoveel mogelijk genieten'

"Het is al een aantal jaar geleden. Maar het is zoals Janneke zegt, het gemis blijft", vertelt Meentje. Ondanks de tegenslagen, probeert ze altijd positief te blijven. "Je weet dat het leven betrekkelijk is en het kan zo voorbij zijn. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten."

Een van die dingen waar Meentje van geniet, is de muziek van Acda en de Munnik. Als ze naar haar liefde voor de band wordt gevraagd, begint ze meteen te stralen. "Ik houd van de muziek." Meentjes favoriet? Morgen Wordt Fantastisch: "Wat er ook gebeurt in je leven, morgen wordt fantastisch. Positief blijven, ga ervoor." En dat geldt niet alleen voor morgen. "Ik vind vandaag ook al fantastisch."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 in actie voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 2 september een week lang in voor KWF Kankerbestrijding tijdens de KWF Collecteweek. De dj’s vragen aandacht voor KWF en gaan wensen van luisteraars vervullen die te maken hebben met de ziekte. Klik hier voor meer informatie.

Ster advertentie
Ster advertentie