Muzieknieuws

The Killers eren The Beatles met een cover van I Want To Hold Your Hand

foto: joelrchan
  1. Nieuwschevron right
  2. The Killers eren The Beatles met een cover van I Want To Hold Your Hand

The Killers gaven afgelopen zaterdag een concert in het Forest Hills Stadium in Queens, New York. Zestig jaar nadat The Beatles daar hun nummers lieten horen. De Amerikaanse band kon dit niet aan zich voorbij laten gaan, en bracht daarom een ode aan de ‘Fab Four’ door een van hun liedjes te spelen.

In de zomer van 1964 speelden John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr twee avonden op de plek die normaal gesproken het podium is voor tenniswedstrijden. Het waren hun eerste optredens in een stadion, iets totaal anders dan de intieme setting van plekken als The Cavern Club.

I Want To Hold Your Hand

Dit weekend waren het dus The Killers die de New Yorkers mochten vermaken. Met nummers als Human en Mr. Brightside is dat geen probleem, maar als ze dan ook besluiten om I Want To Hold Your Hand te spelen gaat het dak eraf. “Sommigen van jullie zijn waarschijnlijk op de hoogte van de geschiedenis die deze plek met zich meebrengt”, vertelt zanger Brandon Flowers. “Uiteraard zijn hier legendarische tenniswedstrijden gespeeld, maar als wij denken aan deze plek komt het optreden van The Beatles naar boven. Daarom willen wij ons respect uiten. Ik denk niet dat hier iemand aanwezig is die op de een of andere manier niet geïnspireerd is door ze.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Legendarische grond

Naast dat The Beatles en The Killers er hebben opgetreden, is het Forest Hills Stadium geen onbekend terrein voor muziekoptredens. De lijst met legendarische muziekacts die hun werk daar hebben laten horen houdt namelijk niet op bij deze twee bands. Denk bijvoorbeeld aan The Who, Simon & Garfunkel, The Bee Gees, Bob Dylan, Stevie Wonder, Jimi Hendrix en The Doors.

Ster advertentie
Ster advertentie