Muzieknieuws

Coldplay en Maggie Rogers coveren Taylor Swifts Love Story in Wenen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay en Maggie Rogers coveren Taylor Swifts Love Story in Wenen

Chris Martin heeft woensdagavond (21 augustus) Taylor Swifts Love Story gecoverd in Wenen. De Coldplay-frontman verwerkte zijn versie van Swifts hit in zijn show nadat de zangeres haar optredens in de hoofdstad van Oostenrijk moest annuleren vanwege een veiligheidsrisico.

Chris Martin covert in Oostenrijk Love Story samen met de Amerikaanse singer-songwriter Maggie Rogers, nadat Taylor Swifts Eras Tour-shows werden geschrapt vanwege een verijdeld terreurcomplot. In Wenen zijn twee verdachten gearresteerd omdat ze een terreuraanslag zouden beramen.

'Geweldig nummer'

"Dit is iets wat we nooit doen, maar vandaag moeten we het doen", zegt Martin woensdagavond tijdens zijn eigen concert in Wenen. "We hebben natuurlijk niet gezegd dat Wenen om de verkeerde redenen over de hele wereld in het nieuws was. Maar wat ons bereikte was de schoonheid, de saamhorigheid en de vriendelijkheid van alle fans van Taylor Swift."

Martin had duidelijk medelijden met de gedupeerde fans, die maandenlang hadden afgeteld tot het hun beurt was de Amerikaanse ster te zien schitteren op het podium. "Ik wil niet dat jullie denken dat we in onze band niet om Swifties geven", vertelt de zanger voordat hij een grapje maakt: "Als dit niet goed is, zet het dan alsjeblieft niet op YouTube, want ik wil geen problemen krijgen met Taylor. Als je met ons mee kunt zingen, zou dat geweldig zijn. Dit is een geweldig nummer."

Check de cover hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie