Festival

Kraantje Pappie over optreden Concert at SEA: 'Je weet dat het leuk wordt'

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Kraantje Pappie over optreden Concert at SEA: 'Je weet dat het leuk wordt'

Na zijn optreden op het hoofdpodium van Concert at SEA bespreekt Kraantje Pappie met Emmely en Morad zijn optreden en vertelt hij over hoe het vaderschap zijn muziek beïnvloedt.

Het is de tweede keer dat Kraantje Pappie optreedt op Concert at SEA. "Het is zo'n festival waarvan je al weet dat het leuk wordt, maar dit kan ook een valkuil zijn", vertelt hij. "Maar het publiek werkte wel echt mee en het ziet er hier goed uit", vult hij aan.

'Lievere teksten'

Naast zijn tweede optreden wordt Kraantje ook voor de tweede keer vader. Op de vraag in hoeverre zijn vaderschap zijn muziek beïnvloedt, antwoordt hij: "Het is echt even schakelen en je moet opnieuw jezelf uitvinden. Je wordt ineens verantwoordelijk en het is toch zo'n klein meisje, dat je denkt van: dit wil ik niet meer zeggen, dat moet ik niet meer zeggen." Door zijn dochter begint hij lievere teksten te schrijven. "Maar dat is Kraantje Pappie niet", laat de rapper weten.

Kraantje gaat al lange tijd mee in de Nederlandse scene. "Zorg je ervoor dat jij met de tijd meegaat of juist dat de tijd met jou meegaat?", vraagt Emmely. "Ik ambieer het laatste, maar ik kan niet ontkennen dat ik me laat inspireren door de mensen die opkomen. Ik vier het succes van anderen en dat houdt mij fris."

Luister hieronder het interview terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zo volg je Concert at SEA op NPO Radio 2

Volg alles over Concert at SEA op de radio en visual radio! Daarnaast lees je het laatste nieuws over het festival via nporadio2.nl en zie je de mooiste foto's, video's en sfeerbeelden via Instagram, TikTok en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie