Naar cookieinstellingen
NPO Radio 2 Top 2000

Kersthoofdgerecht van Herman den Blijker

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kersthoofdgerecht van Herman den Blijker

Gerard strikte Herman den Blijker als chef voor het hoofdgerecht voor jouw kerstdiner. Je kunt kiezen uit vlees of vis.

Gerard helpt je stressvrij de kerst door met een perfecte aankleding en een heerlijk menu. Er is namelijk geen enkele reden tot paniek. Sterker: it's the most wonderful time of the year!

Het diner wordt verzorgd door Gerards culinaire vrienden. Na het voorgerecht door Ramon Beuk was de eer aan Herman den Blijker die twee opties gaf voor een fijn hoofdgerecht: vlees of vis. Terug naar de basics en goed basisproduct kopen, dan is een superlekker hoofdgerecht geen enkel probleem.

Kippendijen

Optie één is een overheerlijk, simpel kippendijtje. Serveer hem met wat kastanjechampignons en parelgort en wat lekkere simpele bijgerechtjes.

Ingrediënten

8 Kippendijen met huid aan een zijde van de maïskip.
Zout.

Bereiding

Zet een koekenpan op hoog vuur en zorg dat deze goed heet is.
Doe wat zout op de huid van de kippendijen.
Leg vervolgens de kippendijen in de pan op de huid en zet het vuur laag.
Laat de dijen dan ongeveer een uurtje garen.
Het huidje wordt op deze manier krokant en het vet loopt er zo uit, waardoor je er nauwelijks omkijken naar hebt.

Serveren

Goed te serveren met parelgort en kastanjechampignons. Misschien wat aardappeltjes en een lekkere salade. Maak het zo gek als je wilt.

Schotse zalm lauwwarm bereid

Optie twee is een heerlijk visje waar je geen omkijken naar hebt

Ingrediënten

1 zijde Schotse zalm zonder graat (ongeveer 2 kilogram)
Olijfolie.
2 klontjes boter.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 48 – 50 graden.
Leg de zijde op een plateau.
Besprenkel de zijde met wat olijfolie.
Doe 2 klontjes boter erop.
Schuif het plateau in de oven.
Laat het ongeveer 2 uur zacht garen.

Dus tijd voor de make up, tafel dekken, pak aandoen etcetera.

De zalm is klaar als je met je vinger op een stukje drukt en lamellen van de zalm van elkaar glijden.

Serveren

Zet de zalm op tafel met een paar lepels erbij en heerlijk om met zijn allen te peuzelen van de zalm. Serveer hem eventueel met een lekkere saus (google is your friend).

>> Hoe maak je kerst verder compleet met de complete aankleding en het menu?

Ster advertentie
Ster advertentie
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op NPO Radio 2

NPO Radio 2 gebruikt Functionele en Analytische cookies voor websites optimalisatie en metingen. Geef voor andere cookies je voorkeuren op.

Meer uitleg

Waarom cookies?

De Nederlandse Publieke Omroep plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van de Nederlandse Publieke Omroep gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Analytische cookies voor Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van AT Internet hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Cookies gezet doorAT Internet bevatten alleen een uniek nummer en zijn NPO-specifiek, deze worden niet gebruikt om NPO-bezoekers buiten de NPO-sites te volgen. JavaScript zorgt ervoor dat metingen niet gecached kunnen worden zodat we een herhaalde page-view kunnen tellen.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van de Nederlandse Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek NOBO/Vinex. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk en optimaal mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina\’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s, bezoekers zijn niet uniek te identificeren
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Sociale Media cookies

Cookies om de inhoud van onze website te delen via social media

De artikelen en video’s die je op onze website bekijkt, kun je door middel van buttons delen via social media. Voor het functioneren van deze buttons wordt gebruik gemaakt van social media cookies van de social media partijen, zodat deze je herkennen op het moment dat je een artikel of video wilt delen.

Deze cookies maken het dus mogelijk dat

Bij Social Media sites Ingelogde gebruikers, bijvoorbeeld Twitter of Facebook, het mogelijk is sommige inhoud van onze website direct te delen op die sites. Voor de cookies die de social medianetwerken plaatsen en de mogelijke data die zij hiermee verzamelen, verwijzen wij ook naar de verklaringen die deze partijen op hun eigen websites daarover geven; zie de links hieronder. Let op dat deze verklaringen regelmatig kunnen wijzigen. NPO heeft daar geen invloed op.

  • Facebook (https://www.facebook.com/policies/cookies/)
  • Google+ / Youtube (https://policies.google.com/privacy?hl=nl)
  • Twitter (https://twitter.com/en/privacy)
  • Instagram (https://help.instagram.com/1896641480634370?ref=ig)

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil sociale media koppelingen zoals Facebook berichten en YouTube video’s kunnen zien op deze site:

    Hiermee sta je het plaatsen van cookies door sociale medianetwerken toe. Deze netwerken kunnen je volgen en je internetgedrag gebruiken voor andere doeleinden buiten de NPO om.