NPO Radio 2 Top 2000

Vangelis speelt betoverende liveversie Conquest Of Paradise in Athene

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Vangelis speelt betoverende liveversie Conquest Of Paradise in Athene

Wauw, wat een optreden! Speciaal voor de Wereldkampioenschappen Atletiek zet Vangelis een indrukwekkende show neer. Natuurlijk mag zijn prachtige creatie Conquest Of Paradise niet ontbreken. Bekijk de beelden hier!

De openingceremonie van de 6e IAAF Wereldkampioenschappen Atletiek in 1997 kan niet minder dan spectaculair genoemd worden! Vangelis werd gekozen om de show te organiseren voor ruim 90.000 toeschouwers in het stadion, wat extra belangrijk was in het licht van Griekenland's aanbod om de Olympische Spelen in 2004 te organiseren. Organiseren betekende in dit geval volledige controle over de show, de lichten, de muziek, etc...

Het evenement vond plaats in het Panathinaiko stadion in Athene. Het grootste deel van de show werd alleen door Vangelis georganiseerd. Hij verscheen zelf nog niet. Het begon met parades van atleten die vlaggen droegen die werden begeleid door een symfonisch orkest dat muziek van Vangelis speelde, inclusief nieuwe stukken en nieuwe arrangementen. Hierna volgde de formele opening, inclusief enkele toespraken. Op dit punt werd voor het eerst het volkslied voor de IAAF gehoord, een nieuwe compositie van Vangelis. Het derde deel van het evenement luidde de echte show in. Het bestond uit dansen, gecombineerd met een mix van computer graphics op 5 enorme schermen, spectaculaire lichteffecten geprojecteerd op de omgeving en de hele arena en natuurlijk de nieuwe muziek van Vangelis.

Tot slot kwam Vangelis zelf binnen en voerde twee beroemde stukken uit: Chariots of Fire en Conquest of Paradise. Ze werden gevolgd door de entree van Montserrat Caballe en haar dochter Montserrat Marti. Samen voerden ze een nieuw nummer uit genaamd A Prayer. Officieel eindigde de show met een spectaculair vuurwerk, maar na het vuurwerk ging Vangelis weer achter zijn synthesizers zitten en begon het Griekse volkslied te spelen.

Bekijk hieronder Conquest Of Paradise live:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Conquest Of Paradise in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2023 staat Conquest Of Paradise op plek 578 in de NPO Radio 2 Top 2000. Benieuwd hoe het nummer het heeft gedaan door de jaren heen? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie