NPO Radio 2 Top 2000

André van Duin kondigt album met Charles Aznavour-covers aan

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. André van Duin kondigt album met Charles Aznavour-covers aan

In november brengt André van Duin zijn nieuwe album La Bohème uit. Deze bestaat uit twaalf chansons van de Franse artiest Charles Aznavour die door de Nederlandse zanger zijn vertaald en gepersonaliseerd met een hedendaagse draai.

Naast het album La Bohème, dat op 22 november verschijnt, komt op dezelfde dag ook het gelijknamige boek uit. Hierin zijn diverse interviews terug te lezen met onder meer Rob Kemps en producer Eric van Tijn.

Tv-inspiratie

In 2020, tijdens de laatste week van talkshow De Wereld Draait Door, speelde André van Duin een Nederlandse versie van het nummer La Bohème voor Matthijs van Nieuwkerk. Dit bracht hem op het idee voor het gelijknamige album dat binnenkort uitkomt. In Matthijs Draait Door is Van Duin ook al eens te horen geweest met de vertaling van Aznavours Hier Encore. Hij is dus zeker niet onbekend met de Franse artiest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking

Niet alleen het Nederlandse tv-icoon zal te horen zijn op La Bohème. Zo is hij namelijk de studio ingedoken met Boudewijn de Groot, die ook niet onbekend is met het repertoire van Aznavour. De Groot vertaalde namelijk al eerder werk van de Franse zanger.

Ster advertentie
Ster advertentie