NPO Radio 2 Top 2000

Barry Whites You're The First, The Last, My Everything was eigenlijk een countrynummer

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Barry Whites You're The First, The Last, My Everything was eigenlijk een countrynummer

You're The First, The Last, My Everything staat bekend als een ware discoklassieker, maar maar weinig mensen weten dat het nummer oorspronkelijk bedoeld was als countrynummer. Hieronder lees je meer.

Barry White: de man met de zwoele, sensuele, lage stem die menig luisteraar door talloze liefdesliedjes heen zong en voor ontelbaar weke knieën zorgde. In zijn 58 jaar op deze aardbol bracht de Amerikaanse soul- en discozanger twintig studioalbums uit en produceerde hij voor onder andere Love Unlimited, een meidengroep. Met hits als Can't Get Enough Of Your Love, Babe en Just The Way You Are bereikte hij gigantisch commercieel succes, maar zijn grootste hit is en blijft You're The First, The Last, My Everything.

Van country naar disco

Het nummer was oorspronkelijk niet voor Barry White bedoeld. Zijn goede vriend Peter Sterling Radcliffe schreef het nummer jaren voordat White het uiteindelijk op zou nemen, met als titel You're My First, You're My Last, You're My In-Between. Sterling schreef het echter met een banjo in gedachten - het zou in eerste instantie een countrynummer worden.

Het verhaal gaat als volgt: toen White financieel aan de grond zat, nam Radcliffe het op zich om kerstcadeaus te kopen voor de kinderen van de soulzanger. White twijfelde dan ook geen moment toen Radcliffe hem You're My First, You're My Last, You're My In-Between aanbood toen de zanger jaren later van zijn beroemdheid genoot - zijn hartelijke daad was niet vergeten. White nam het nummer onder handen en een aantal weken later lag You're The First, The Last, My Everything klaar. De rest is geschiedenis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

You're The First, The Last, My Everything in de NPO Radio 2 Top 2000

De discoknaller stond van 1999 tot en met 2017 onaangebroken in de lijst, maar verdween daarna spontaan. Sinds 2022 staat het nummer weer trots in de lijst. Benieuwd naar het stijgen en dalen van andere nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie