Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 21 september 2024

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 21 september 2024

ongeveer 3 uur geleden

Vandaag in Spijkers met Koppen:

We hebben te maken met vergrijzing op de snelweg. Er rijdt te weinig kleur rond. Schrijver Erwin Wijman weet hoe dat komt.

Joris Roes van het Eindhovens Dagblad en Joris Gerritsen van De Gelderlander breken en lans voor de regiojournalistiek en zijn tegen de BTW-verhoging op kranten.

Het zijn de bodemdierendagen! Ecoloog Froukje Rienks spijkert ons bij over wat er allemaal in de bodem te vinden is en wat de ‘Tiny Ten’ is.

Alweer de wolf? Ja, alweer de wolf. Bioloog Diederik van Liere en Gedeputeerde van de provincie Drenthe, Harold Zoet vertellen ons wat we moeten doen met Wolf Bram. 

Het wereldberoemde animatietrio Job, Joris en Marieke hebben een nieuwe film en vertellen erover bij ons aan tafel!

Huisarts Shakib Sana zamelt medicijnen in voor zijn collega’s in Gaza en vertelt ons uit wat zijn collega’s daar het hardst nodig hebben.

En de állerleukste rubriek van Nederland: Buis en Haard bestaat 30 jaar. Journalist Eric van Onna en fotograaf Bob Bronshoff vertellen erover.

Verder is de muziek van Eefje de Visser. Het cabaret wordt gedaan door Lotte Velvet, Marcel Harteveld, Martijn Kardol en Aron Elstak. En tot slot Columnist Hans Sibbel.