De Keiharde Pödcast

#25 - Een Keiharde Baby en Anneke van Giersbergen (S09)

  1. Podcastschevron right
  2. De Keiharde Pödcastchevron right
  3. #25 - Een Keiharde Baby en Anneke van Giersbergen (S09)

vr 7 juni 2024

De podcast met hart voor hard! Een uur lang maken Suzanne Bosman en Mike Arntz de metalpodcast voor jou en door jou samengesteld. In deze aflevering hoor je muziek van Distant, Devin Townsend, Faith No More, Meshuggah, Briqueville en Mastodon.

Wouter was twee jaar geleden als snuffelstagiaire te gast in de Keiharde Studio. De afgelopen jaren is er het nodige in zijn leven veranderd. Wouter werd vader en tot zijn grote schrik was de baby-bubbel waarin hij zat, zo zacht en veilig dat hij die eerste week helemaal geen metal kon luisteren. De angst sloeg toe, zou Wouter helemaal geen metal meer verdragen en zou hij ook zijn t-shirt collectie de deur uit moeten doen? Hoe dit alles is afgelopen, vertelt hij in het gesprek wat hij met Suzanne en Mike heeft.

Drie jaar geleden was Anneke een aantal maanden co-host in De Keiharde. In deze laatste reguliere aflevering is het voor Suzanne en Mike een uitstekend moment om met haar te bellen. In het gesprek komt Anneke te weten dat 'Strange Machines' van The Gathering waarin zij de lead vocals heeft, de nummer 1 is geworden in de Top 66,6. Het toeval wil ook nog dat het album 'Mandilion' waar 'Strange Machines' op staat vorige week, 30 jaar na dato, de gouden elpee status heeft verworven. Anneke vertelt hoe de aanloop en opname van het album tot stand kwam en hoe het was om de jongens van The Gathering na al die jaren (Anneke verliet in 2007 de band) weer te zien en te spreken. Ook wordt er vooruit gekeken naar de reprise van haar theatertour 'Heavy Strings' en het nieuwe album dat in 2025 in de schappen moet liggen. Op verzoek van Anneke wordt 'High Road' van Mastodon gedraaid.

In dit seizoen van De Keiharde ruimen Suzanne en Mike ruimte in voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en vanaf nu dus ook gewoon gedraaid. Deze week is het een song van de band Briqueville en duurt 12 minuten en 15 seconden en is aangevraagd door luisteraar Barry van Kooij.