NPO Radio 2 Top 2000

Harry Styles maakt met Sign Of The Times indrukwekkend solodebuut bij The Graham Norton Show

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Harry Styles maakt met Sign Of The Times indrukwekkend solodebuut bij The Graham Norton Show

Op 21 april 2017 is Harry Styles te gast bij The Graham Norton Show voor een spectaculair optreden van Sign Of The Times. Het is de eerste keer dat hij optreedt in het Verenigd Koninkrijk zonder zijn vertrouwde One Direction en dit maakt een hoop duidelijk: Harry Styles is een solo superster!

Twee weken na de release van zijn eerste single is Styles te gast bij Graham Nortons talkshow om de wereld te laten zien dat hij meer is dan voormalig lid van de razendpopulaire boyband One Direction. En dit doet hij op een indrukwekkende manier: een vernieuwde kledingstijl, nieuwe muziekrichting en een krachtige zangstem tonen aan dat deze nieuwe fase in zijn carrière goed bij hem past.

Boyband break-up

Het uiteenvallen van One Direction markeert een grote dag in de geschiedenis van de popmuziek. Het vijftal, dat in 2010 werd gevormd in het talentenjachtprogramma The X-Factor, beëindigt na zes succesvolle jaren hun samenwerking. Voor veel tienermeiden een verschrikking, maar er komt ook iets moois uit: het begin van vijf solocarrières. Hoewel Styles als laatste van de bandleden zijn soloavontuur begint, groeit hij al snel uit tot een groot succes. Inmiddels heeft Styles drie albums en drie Grammy's op zijn naam staan.

Nieuw geluid

Met Sign Of The Times laat Styles One Direction volledig achter zich liggen. Waar de boyband helemaal opging in de pop, slaat de zanger een andere weg in door zich te richten op een meer volwassen, classic poprock sound. Hij haalt zijn inspiratie uit artiesten als Queen en David Bowie, wat duidelijk terug te horen is in het nummer. “Het is moeilijk om geen invloeden te hebben van de muziek waarmee je bent opgegroeid”, vertelt hij bij BBC Radio 1 over zijn nieuwe single.

In een interview met Rolling Stone geeft Styles inzicht in de betekenis van het nummer, dat een aangrijpend verhaal vertelt: “Het gaat over een moeder die van een baby bevalt, maar tegelijkertijd te horen krijgt dat zij het niet zal halen door complicaties bij de geboorte. De moeder heeft vijf minuten om haar pasgeboren kindje te zeggen: ga er tegenaan en overleef.”

‘Ik voel me niet alleen’

Wat is een betere plek om een nieuw album te promoten dan een van de populairste Britse talkshows? Met zijn verschijning in de show grijpt Styles de kans aan om miljoenen kijkers zijn nieuwe werk te laten zien. De dan 23-jarige zanger kan gedurende het optreden zijn glimlach nauwelijks verbergen, erop duidend dat hij maar al te enthousiast is om aan het nieuwe hoofdstuk van zijn carrière te beginnen. Na het optreden volgt de onvermijdelijke vraag of Styles One Direction mist, nu hij solo optreedt. Maar de zanger laat weten dat dit niet het geval is. “Ik voel me niet alleen, ik heb een geweldige band waar ik erg gelukkig mee ben om mee te kunnen spelen”, vertelt hij aan Norton tijdens de talkshow.

Bekijk hieronder Sign Of The Times live bij The Graham Norton Show:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie