NPO Radio 2 Top 2000

Eminem vergezeld door Aerosmiths Steven Tyler voor liveoptreden Sing For The Moment

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Eminem vergezeld door Aerosmiths Steven Tyler voor liveoptreden Sing For The Moment

Eminem is groot fan van samples. Veel van zijn muziek leent melodieën van andere artiesten, zo ook Sing For The Moment. Het nummer is voortgebouwd op Aerosmiths Dream On. Tijdens de de Rock and Roll Hall of Fame 2022 inhuldigingsceremonie speelde de rapper deze live met Steven Tyler, de zanger van de Amerikaanse rockband. Dit resulteerde in een legendarisch optreden.

Op de studioversie van Sing For The Moment, die in 2003 uitkwam als single voor Eminems vierde album The Eminem Show, is naast Steven Tyler ook Aerosmith-gitarist Joe Perry te horen.

Disstrack

Naast dat Eminem, die al jaren bekend staat als zijn alter ego Slim Shady, in het nummer rapt over zijn invloed op de jeugd, is het ook een zekere disstrack. Vlak voordat Sing For The Moment uitkwam, was de rapper betrokken bij een rechtszaak. John Guerra, een uitsmijter van een club in Michigan die daar zoende met de vrouw van de rapper, klaagde Slim Shady aan vanwege fysiek geweld. Eminem zou Guerra hebben geslagen met een ongeladen vuurwapen, maar dat ontkent de artiest. In het nummer neemt hij de gelegenheid om van zich af te bijten en is te horen dat hij de man alleen sloeg met zijn vuist. In de rechtszaak die werd aangespannen door John Guerra, werd er uiteindelijk geschikt voor honderdduizend euro. Vanwege gemaakte afspraken was het voor de rapper verboden om de echte naam van de uitsmijter te gebruiken. Daarom heeft hij het in Sing For The Moment over Guerrera, wat ‘vrouwelijke strijder’ betekent in het Spaans. Een andere manier voor hem om een sneer uit te delen dus. De aanklacht vanuit de overheid werd uiteindelijk ook opgeheven, nadat Eminem bepleitte schuldig te zijn aan het bij zich dragen van een wapen. De rapper kreeg een proeftijd van twee jaar onder de voorwaarden dat hij zich zou onthouden van overmatig alcohol- of drugsgebruik en het bezit van (vuur)wapens.

Iconische samenwerking

Aerosmith was zelf erg enthousiast over het feit dat Eminem gebruik heeft gemaakt van hun werk. ‘’We waren erg opgewonden toen we voor het eerst hoorden dat hij het wilde doen, en het pakte geweldig uit. Het verraste me een beetje, op een hele leuke manier. Ik dacht dat zo iemand waarschijnlijk beïnvloed zou worden door iets recenters dan Dream On’’, vertelde bassist Tom Hamilton aan Launch in 2002. Ook zanger Steven Tyler heeft laten merken dat hij enthousiast was over het project. Zo sloegen Eminem en hij de handen ineen voor een kort optreden tijdens de Rock and Roll Hall of Fame 2022 inhuldigingsceremonie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sing For The Moment in de NPO Radio 2 Top 2000

De plaat staat nog niet erg lang in de NPO Top 2000, maar sinds 2022 is Sing For The Moment erin terug te vinden. Benieuwd naar het stijgen en dalen van andere nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie