Roodshow

Het Aspergeseizoen is begonnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Aspergeseizoen is begonnen

Het aspergeseizoen begint elke tweede donderdag van April en daarom kwamen Anneloes en Richard langs met een enorme bak asperges om te vertellen wat je er mee kunt

Hoe moet je ze schillen, hoe bewaar je ze, hoe bereid je ze? In het filmpje de uitleg:

En hier het recept van de salade die Anneloes en Richard bij zich hadden:


Koude asperge salade met bol

Ingredienten

200 gr. gekookte asperge
200 gr. gekookte kipfilet
1 stengel bleekselderij
2 lente-uitjes
1/4 kropje ijsbergsla
2 gekookte eieren
1 el yoghurt
3 el mayonaise
bosje bieslook
toefje peterselie
2 kaiserbroodjes of 2 Italiaanse bollen (naar keuze)
zout en peper (naar smaak)
tipje mosterd (naar smaak)

bereiding

De dressing:
Meng voor de dressing 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel yoghurt, mosterd, zout en peper en fijngeknipte bieslook met elkaar. Bewaar een klein beetje bieslook voor de garnering.


​Kook de kipfilet, asperges en de eieren en laat alles afkoelen.

Snijd de gekookte kipfilet in blokjes, de gekookte asperges ongeveer in 3 cm lange stukjes, de eieren 2x in de eiersnijder (lange en korte weg dan ontstaan er kleine blokjes) de lente-uitjes fijn en de bleekselderij in plakjes.

Meng de kipfilet, asperge, eieren, lente-uitjes en bleekselderij zachtjes door elkaar. Meng een gedeelte van de dressing door het mengsel van kip, ei, asperge e.d.

Snijd de ijsbergsla fijn in smalle reepjes en was hem.
Snijd van de broodjes het bovenstukje er vanaf en hol de broodjes uit.

Leg de uitgeholde broodjes op een bord, vul het met een beetje sla en daarna met het gerecht, ietsjes hoger dan het randje. Schep er nu nog een beetje dressing over heen. Zet het kapje er schuin op terug en garneer met de bieslook en toefje peterselie.

Tip: Koud serveren !


Ster advertentie
Ster advertentie