Rutgers brownies recept
- Nieuws
- Rutgers brownies recept
Rutger van Heel Holland Bakt kwam langs om te vertellen over zijn nieuwe blog en hij had een lading brownies bij zich. Hieronder het recept
Knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen en met een intense chocolade- en volle hazelnootsmaak. Geloof mij! Als je deze brownies eenmaal gemaakt hebt wil je geen andere meer, dit zijn echt de perfecte brownies!
Ingrediënten:
225 gr boter
115 gr pure chocolade (met met 78% cacaogehalte)
2 eieren
1 eidooier
330 gr suiker
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
125 gr bloem
25 gr cacaopoeder
75 gr blanke hazelnoten
boter, om in te vetten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze in 7 tot 9 minuten goudbruin. Plet de geroosterde noten door de ze op een snijplank te leggen en er met de onderkant van een pan stevig op te drukken. De smaak van grof geplette hazelnoten is het best, dus zorg ervoor dat ze niet te fijn worden.
Vet een vierkante bakvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met een op maat geknipt stuk bakpapier.
Doe de boter met de chocolade in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie. Laat het gesmolten mengsel iets afkoelen. Klop intussen de twee eieren en de eidooier met de suiker, het zout en vanille-extract luchtig, tot het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt (ongeveer 5 minuten met de mixer). Meng met een spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren tot het een egaal geheel is. Meng vervolgens ook de bloem en het cacaopoeder erdoorheen en tot slot de stukjes hazelnoot. Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten. Laat ze daarna volledig afkoelen in de vorm voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.
Je kunt de brownies prima een dag (of een paar dagen) van tevoren maken, daar worden ze eigenlijk alleen maar lekkerder van. De brownies zijn ook heel goed in te vriezen!
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.