Programma's
KRO-NCRV

De Gouden Strot van Anita Meijer

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Gouden Strot van Anita Meijer

In De Gouden Strot eren wij de halsjes van de zangers en zangeressen die onze oren door de jaren heen hebben gestreeld en bespeeld. En vandaag een..strot van eigen bodem: Anita Meijer!

Een vroege start in de showbizz

Vandaag in De Gouden Strot verwelkomen we de onmiskenbare stem van Anita Meyer. Geboren in 1954 in Rotterdam-Zuid, begon haar muzikale reis al op jonge leeftijd. Haar vader gaf haar bij de gemeente aan als Annita, met dubbel N, maar de wereld kent haar als Anita Meyer. Ze groeide op in Rotterdam-IJsselmonde en al vanaf haar kindertijd was muziek een groot onderdeel van haar leven.

De Eerste Stappen naar Beroemdheid

Als klein meisje zong Anita samen met haar broer René in kinderkoortjes. Ze namen deel aan talentenjachten en Anita deed zelfs mee aan het populaire kinderprogramma Stuif Es In. In 1968 kregen zij en René een platencontract aangeboden, maar de eerste singles flopten helaas. René had er in 1974 genoeg van en besloot een andere richting in te slaan. Anita daarentegen hield vol en dat bleek de juiste keuze. Ze kwam in contact met een andere Rotterdamse diva, Patricia Paay, die haar precies op het juiste moment naar de juiste plekken wist te brengen. Bij Patricia zong ze veel achtergond zang in en daardoor kwam Anita veel in studio's waar ze de mensen leerde kennen die haar stem prachtig vonden en meer in haar zagen.

De Doorbraak met 'The Alternative Way'

Soms heb je niet alleen talent nodig, maar ook de juiste mensen om je heen en zo iemand was producer Hans Vermeulen voor Anita. Hij bezorgde haar in 1976 haar eerste nummer 1 hit met 'The Alternative Way'. Dit was het begin van haar succesvolle carrière, een carrière die haar tot een van de meest geliefde zangeressen van Nederland zou maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Klassieker die Alles Veranderde: 'Why Tell Me Why'

Na een paar jaar is de muzikale chemie tussen Hans en Anita voltooid verleden tijd, en begin jaren ’80 komt ze terecht bij producer Martin Duiser. Dit leidde tot het ontstaan van een echte klassieker, een nummer dat we allemaal kennen en dat nog steeds in ons collectieve geheugen zit: 'Why Tell Me Why'. Met dit lied veroverde Anita niet alleen de hitlijsten, maar ook de harten van velen. Het was de start van een periode waarin haar zangcarrière ongekende hoogtes bereikte met dit lied dat even actueel als tijdloos is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een Stem die Blijft Betoveren

Wat Anita Meyer zo bijzonder maakt, is dat haar heldere en krachtige stem altijd haar prachtige klank heeft behouden. Het gemak waarmee ze van diepe, lage tonen naar hoge uithalen kan schakelen, is ongekend. Deze stemkwaliteit weet ze te behouden door altijd goed voor haar stem te zorgen. Anita drinkt niet, rookt niet en warmt haar stembanden altijd goed op voor een optreden. Ze is een ware professional in elke zin van het woord.

Genieten van het Leven

Tegenwoordig doet Anita het wat rustiger aan en probeert ze te genieten van het leven samen met haar partner Martin. Maar de muziek blijft altijd een deel van haar leven. Anita Meyer, welkom in De Gouden Strot. Je stem blijft ons betoveren, keer op keer.

Luister hieronder het fragment van Gouden Strot terug:

Video niet beschikbaar

De Gouden Strot

Na een succesvolle reeks van Het Gouden Trommelvlies en De Gouden Snaar, waarin de beste drummers en basgitaristen ter wereld in de schijnwerpers werden gezet, is het tijd voor iets nieuws. In De Gouden Strot eert Emmely dit keer de beste zangers in Nederland en over de grenzen. Want ja, Het Oor Wil Ook Wat!

Ster advertentie
Ster advertentie