Podcast

Antoinette Hertsenberg in 30 MINUTEN RAUW: ‘Wij hebben weleens met bedreigingen te maken gehad’

  1. Nieuwschevron right
  2. Antoinette Hertsenberg in 30 MINUTEN RAUW: ‘Wij hebben weleens met bedreigingen te maken gehad’

30 MINUTEN RAUW is terug! In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen gaat Ruud de Wild in gesprek met Antoinette Hertsenberg. De Radar-presentatrice en eindredactrice vertelt over haar roots, haar drang voor gerechtigheid en wat er komt kijken bij het maken van een journalistiek programma.

Antoinette wordt in 1964 geboren in Den Haag, maar is nog maar een half jaar als ze naar Apeldoorn verhuist. Later studeert ze wel in Den Haag en woont ze er acht jaar. Of ze zich een Hagenaar voelt? “Eigenlijk meer iemand uit Apeldoorn, omdat mijn ouders de roots ook niet hadden in Den Haag”, vertelt ze. Dat ze weer op die plek terechtkwam, was dan ook toeval. Antoinette: “Ik vind Den Haag nu een leuke stad, maar begin jaren 90 vond ik het niet zo’n leuke stad. Het was echt een stad met twee gezichten. Je had Spoorwijk en Schilderswijk. Waar Schilderswijk nu weer een leuke en gezellige wijk is, was het toen toch echt een beetje grimmig.”

Spicy

Met programma’s als Opgelicht?! en Radar op haar naam, zet Antoinette zich sterk in voor belangen van anderen. Deze aflevering van 30 MINUTEN RAUW is een eerlijk gesprek, waarin ze vertelt over haar behoefte om te streven naar rechtvaardigheid. Ze geeft toe ‘spicy’ te kunnen zijn wanneer ze onrecht ervaart. “Als ik dan denk: ja, hier wordt de rechtvaardigheid geweld aan gedaan, dan kan ik wel doorgaan tot het moment dat andere mensen er misschien wel genoeg van hebben”, vertelt Antoinette. “Terwijl ik denk: ‘Ho eens even, we moeten hier nog wel even de puntjes op de i zetten.’”

‘Toen ik Opgelicht?! nog presenteerde, had ik wel vijanden’

Helaas kan het werken voor journalistieke programma’s ook soms zorgen voor nare ervaringen. Zo is Antoinette niet bij iedereen geliefd. “In het verleden, toen ik Opgelicht?! nog presenteerde, had ik wel vijanden, geloof ik”, vertelt ze. “Wij hebben weleens met bedreigingen te maken gehad.”

Beluister hier de volledige aflevering, waarin Antoinette openhartig vertelt over de impact die het maken van programma’s op haar heeft.

#1 - 30 MINUTEN RAUW met Antoinette Hertsenberg (S13) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie