Podcast

Paul Elstak in 30 MINUTEN RAUW: 'Kansen komen je tegemoet, maar je moet ze wel pakken'

foto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Elstak in 30 MINUTEN RAUW: 'Kansen komen je tegemoet, maar je moet ze wel pakken'

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW heeft Ruud de Wild DJ Paul Elstak te gast. De twee praten over zijn jeugd, carrière en kinderen. Wat vindt Paul er bijvoorbeeld van als zijn kinderen een pilletje zouden doen op een feestje?

Paul Elstak woonde tot zijn achttiende in Den Haag, maar vindt zichzelf een echte Rotterdammer. "Toen ben ik een keer in Rotterdam gaan draaien, en die stad kreeg ik toch wel een binding mee", vertelt hij aan Ruud. "Als je vraagt: 'Waar kom je vandaan?', dan zeg ik liever Rotterdam."

Keihard werken

Ruud is benieuwd of Paul muziek is gaan maken omdat de muziek die hij leuk vond er niet echt was. "Nee, dan sla je een heel stuk over. Ik draaide al muziek, ik hield heel erg van elektronische funk. Daar kon je ook al een beetje mee mixen, omdat daar dus een beat in zat vanuit een drumcomputer", legt Paul uit. "Sowieso draaide ik best wel wat heftige muziek, en de ouderen vonden daardoor dat ik teringherrie maakte." Of hij mazzel heeft gehad in zijn carrière? "Het was 'right place at the right time." Maar daarnaast was het ook gewoon keihard werken voor Paul. "Weet je wat het is? Op een gegeven moment zeggen mensen ook: 'Paul, je kunt wel zeggen dat je mazzel hebt, maar ja, het is niet toevallig dat jij toevallig mazzel hebt.' Kansen komen je tegemoet, maar je moet ze wel pakken en je daarmee bewijzen."

Passie

Paul geeft aan dat hij het nooit voor het succes heeft gedaan. "Ik deed gewoon wat ik heel tof vond." Waar hij eerst helemaal in de happy hardcore zat, greep hij daarna weer terug naar 'stoere' hardcore, dat later ook weer succesvol werd. "Je moet gewoon passie hebben in wat je doet en goede muziek uitbrengen. Het belangrijkste is dat je achter datgene staat dat je doet."

Benieuwd hoe Paul tegenover drugsgebruik van zijn eigen kinderen staat? En of hij zelf wel eens gebruikte tijdens het draaien? Dat hoor je in de volledige aflevering hieronder!

#2 - 30 MINUTEN RAUW met Paul Elstak (S13) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

30 MINUTEN RAUW

Ruud de Wild stelt 30 minuten lang vlijmscherpe vragen aan een bijzonder persoon. De wekker wordt gezet, er wordt geen vraag geschuwd en het resultaat hoor je ongecensureerd in 30 MINUTEN RAUW.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie