Podcast

Blokhuis de Podcast: Gitaarheld David Gilmour

  1. Nieuwschevron right
  2. Blokhuis de Podcast: Gitaarheld David Gilmour

Het heerlijke gitaarspel van Pink Floyd-gitarist David Gilmour klinkt ons allemaal bekend in de oren. Zijn nieuwe album Luck and Strange is pas net uitgekomen, maar gooit nu al hoge ogen en komt binnen op nummer 1 in de hitlijsten, zowel in binnen- als buitenland. Hoog tijd voor Leo om eens goed in de carrière van deze gitaarheld te duiken.

“Als je David Gilmour zegt, dan zeg je Pink Floyd,” begint Leo. Hij is niet meer weg te denken als onderdeel van de populaire, psychedelische rockband. Toch was hij niet altijd de gitarist van Pink Floyd. Voordat de voormalige klasgenoten met zijn vijven de band vormden, was Gilmour onderdeel van zijn eigen band, genaamd Jokers Wild. Deze band hield echter geen stand en na een toevallige reünie in de studio met de leden van Pink Floyd, bemachtigt Gilmour een vaste plek in de band. De rest is geschiedenis.

Family Business

Helemaal lekker loopt het niet tussen de bandleden, voornamelijk David Gilmour en Roger Waters zijn als water en vuur. Daarom voelde Gilmour ook de ruimte om naast Pink Floyd te werken aan zijn eigen soloalbums. Zelfs nadat het vuur van Pink Floyd doofde, bleef Gilmour werken aan eigen muziek. Dit najaar kwam zijn vijfde soloplaat uit, genaamd Luck and Strange. “Een Gilmour-plaat is ineens family business geworden,” vertelt Blokhuis. Zo zijn namelijk zijn vrouw, zoon en dochter te horen op het album. Toch zijn de hoogtepunten de momenten waarop Gilmour zijn gitaar laat vlammen.

Guitar Hero

In de podcast neemt Leo Blokhuis je mee in de carrière van David Gilmour. Hoe werd hij onderdeel van Pink Floyd? Wat deed Gilmour verder? Daarnaast duikt hij dieper in het nieuwe album van Gilmour, Luck and Strange. Is het een klassieke Gilmour-plaat? Je hoort het allemaal in de nieuwe aflevering van Blokhuis: De Podcast!

#35 - Gitaarheld David Gilmour (Pink Floyd en solo) (S05) - Blokhuis de Podcast

Luister Blokhuis: De Podcast via je favoriete podcastplayer. Daar kun je jezelf ook op abonneren zodat je nooit meer een nieuwe aflevering mist!

Opmerkingen over deze podcast? Mail ons op podcast@bnnvara.nl.

NPO Luister

Wil je ook eens een paar andere goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je op NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Ster advertentie
Ster advertentie