Programma
AVROTROS

Paul Rabbering proeft de sfeer aan de kade van Pride Amsterdam

foto: Julia Morren
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Rabbering proeft de sfeer aan de kade van Pride Amsterdam

Veel mensen genieten tijdens Pride langs de kant van de Canal Parade en alle boten die langsvaren. Paul Rabbering gaat met mensen in gesprek over het feest, maar ook het belang van Pride. Bekijk hier de fragmenten.

"Er komt hier niemand naartoe voor rottigheid"

Monica staat met al haar vrienden aan de kant en vertelt over de magie van Pride. "Ik denk dat iedereen hier met hetzelfde idee naartoe komt en dat is om een leuke tijd te hebben."

Video niet beschikbaar

Paul spreekt de jongere generatie bij Pride: "Je moet gewoon jezelf kunnen zijn"

Ze konden hun geluk niet op toen ze K3 op één van de boten zagen staan. Emme (11) is samen met haar moeder en zusje naar de Pride in Amsterdam. Maar de jongere generatie heeft ook een belangrijke boodschap mee te geven aan iedereen: "Je moet gewoon jezelf kunnen zijn."

Video niet beschikbaar

"Het leven mag veel kleur bevatten"

Om met een boot aan de kade te liggen tijdens de Pride is best lastig. Paul komt om één van deze boten terecht. "Wat mij betreft mag het vier keer per jaar Pride zijn," vertelt een toeschouwer.

Paul spreekt Paul over Pride: "We leven toch een beetje in een bubbel"

Het is voor Paul zijn achtertuin, gezien hij dicht in de buurt van de gracht woont. De grachtengordel leeft wat hem betreft toch een beetje in een bubbel. "Je gaat niet altijd arm in arm door de stad struinen." Hij vergelijkt de Pride met de Gay Games die in de jaren '90 plaatsvonden in Amsterdam. "Dat gevoel komt hier ieder jaar een beetje terug."

Video niet beschikbaar

Lennart Lenskens over het Dordtse Pride: "Een stad die een Pride verdient"

Paul spreekt met Lennart Lenskens over de Pride in Dordrecht die hij sinds een aantal jaar organiseert. Een stad met een geschiedenis van vrijheid, zo stelt hij. Over Amsterdam zegt hij: "Ik vind het heel mooi dat iedereen hier zomaar de regenboogvlag uithangt, dat is namelijk geen vanzelfsprekenheid."

Video niet beschikbaar

Inclusiviteit

Als AVROTROS en NPO Radio 2 willen we graag aandacht besteden aan inclusiviteit en het kunnen zijn wie je bent. We willen met Vier De Liefde laten zien dat iedereen trots mag zijn op wie diegene is, ongeacht gender, kleur of liefdesvoorkeur.

Vier De Liefde

Je hoort Vier De Liefde op zaterdag 3 augustus tussen 12.00 en 18.00 op NPO Radio 2. Kijk en luister mee via de NPO Radio 2 app of via nporadio2.nl/live

Ster advertentie
Ster advertentie