Programma
BNNVARA

Jody Bernals Que Si, Que No benoemd tot beste zomerhit van afgelopen 25 jaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jody Bernals Que Si, Que No benoemd tot beste zomerhit van afgelopen 25 jaar

Jody Bernal plantte in juni 2000 met de release van Que Si, Que No een zaadje waar hij zelfs nu nog onderscheidingen mee oogst. Het nummer is namelijk verkozen tot beste zomerhit van de afgelopen 25 jaar.

De VARAGids hield een verkiezing voor de beste zomerhit van Nederlandse bodem van de afgelopen 25 jaar. Een jury van vijf experts, bestaande uit Emmely de Wilt, Roelof de Vries, Fernando Halman, Sophie Hijlkema en Michiel Veenstra, boog zich over deze lastige kwestie en kwam met een unaniem antwoord: Jody Bernals Que Si, Que No is de gedoodverfde nummer één. "Dit is te gek", reageert Jody Bernal in de ochtendshow als Giel en Roelof hem bellen met felicitaties."Zo leuk, je noemde al die platen op, dit zijn wel zomerknallers, en dan sta je op één. Dat is te gek."

Haat Jody Que Si, Que No?

Sinds Jody Bernals deelname aan Your Big Break in 2000 komt hij niet meer van de Que Si, Que No associatie af. Als je aan Jody Bernal denkt, dan denk je: Que Si, Que No. Giel is benieuwd of Jody het nummer niet stiekem af en toe gehaat heeft. "Ehm, nou, gehaat niet", vertelt Jody. "Maar het was wel zo dat ik op een gegeven moment dacht van: alweer? Ik deed dat nummer negen keer op een dag, joh. Op een gegeven moment komt het wel eventjes je strot uit, ja." Inmiddels is dat - gelukkig - weer heel anders voor Jody. "Nu is het een heel ander verhaal. Ik draai nu als dj en ik doe 'm eigenlijk gewoon altijd tijdens m'n shows. Ik heb een house, bubbling en hardstyle versie."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie