Programma
AVROTROS

Chantal Koolhoven doet verslag vanaf de AVROTROS boot bij Pride Amsterdam

foto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Chantal Koolhoven doet verslag vanaf de AVROTROS boot bij Pride Amsterdam

Ook dit jaar vaart Chantal Koolhoven mee met de boot van AVROTROS tijdens Pride Amsterdam om in gesprek te gaan met verschillende mensen over het belang van Pride. Bekijk hieronder de fragmenten.

Hans Schiffers en zijn man Rob: "Wij zijn allebei heel strijdbaar"

Vlak voordat ze de boot opstappen, spreekt Chantal tijdens het oefenen van de gezamenlijke dans met Hans Schiffers en zijn man Rob. Zij zijn al 35 jaar bij elkaar, maar zijn er allebei van overtuigd dat de tijden veranderen. "Vroeger op TV waren alle homokarakters altijd problematisch," zo vertelt Rob. "Nu zie je dat er steeds meer bewegingen komen die aanzetten tot homodiscriminatie en homohaat." Hans stelt dat het daarom des te belangrijker is om zichtbaar te zijn.

Video niet beschikbaar

Valentijn de Hingh: "Pride gaat over loslaten van schaamte"

Valentijn de Hingh is journalist bij De Correspondent en schrijft over identiteit. "Pride is natuurlijk echt een feest waarbij het gaat over loslaten van schaamte. Schaamte is heel lang geweest wat de queer community eronder heeft gehouden."

Video niet beschikbaar

Chantal in gesprek met model en Miss Nederland Rikkie Kollé

Rikkie Kollé is vorig jaar als eerste transpersoon ooit uitgeroepen tot Miss Nederland en tevens ambassadeur van Pride Amsterdam. "Dat houdt in dat je zoveel mogelijk uitdraagt wat jij belangrijk vindt voor onze gemeenschap." Ze richt zich op jongeren en geeft een belangrijke boodschap door voor deze nieuwe generatie: "Durf altijd te kiezen voor wat goed voelt voor jezelf, want dat is wat je verder brengt aan het einde van de dag."

Video niet beschikbaar

Eva Jinek: "Er is geen vanzelfsprekende vrijheid"

Eva Jinek staat voor het allereerst op een boot bij de Pride. "Het gekke is dat als je zo'n dag meevaart, dan heb je het gevoel dat het geregeld is in Nederland. Maar ik weet dat dat wél een probleem is," vertelt Eva. Dat is dan ook de reden dat Eva er staat. "Totdat het opgelost is overal, moeten we blijven vechten voor dit soort dingen."

Video niet beschikbaar

Claudia de Breij over Pride: "Het is het tegenovergestelde van de schaamte die ik vaak heb gevoeld"

Claudia de Breij werd door de collega's van De Lesbische Liga Podcast uitgeroepen tot "Lesbian Jesus", omdat veel mensen opgegroeid zijn met Claudia als enige openlijk lesbische vrouw in de Nederlandse media. "Dat raakt me echt," vertelt Claudia. Volgens Claudia is Pride echt belangrijk om de schaamte die queer mensen vaak voelen tegen te gaan. Claudia: "Maar je hoeft je niet te schamen voor je schaamte. Je bent goed zoals je bent en het moment komt wel."

Video niet beschikbaar

"Een beetje meer liefde"

Video niet beschikbaar

Inclusiviteit

Als AVROTROS en NPO Radio 2 willen we graag aandacht besteden aan inclusiviteit en het kunnen zijn wie je bent. We willen met Vier De Liefde laten zien dat iedereen trots mag zijn op wie diegene is, ongeacht gender, kleur of liefdesvoorkeur.

Vier De Liefde

Je hoort Vier De Liefde op zaterdag 3 augustus tussen 12.00 en 18.00 op NPO Radio 2. Kijk en luister mee via de NPO Radio 2 app of via nporadio2.nl/live

Ster advertentie
Ster advertentie