Tv-kok Ramon Brugman geeft tips voor dé perfecte foodfoto's
- Nieuws
- Tv-kok Ramon Brugman geeft tips voor dé perfecte foodfoto's
Tv-kok Ramon Brugman was op bezoek bij Gijs 2.0! Niet alleen om te koken, maar ook om te vertellen over voedselfotografie. Hij leert je hoe je dé perfecte foodfoto kan maken.
Toen hij in de studio werd uitgenodigd om een fotogeniek gerecht te koken, dacht hij gelijk aan het Indonesische groentegerecht 'gadogado'. "Het gerecht leent zich ontzettend goed om een mooie foto te maken, want wat je nodig hebt voor een goede foto is een beetje contrast. Gadogado heeft veel kleuren, dus als je daar een goede ondergrond onder legt dan gaat het eigenlijk al vanzelf." Het insta-waardige recept vind je onderaan de pagina.
Dé perfecte foodfoto
Hoe maak je een kleurrijke voedselfoto? Ramon geeft je dé tips!
Ramon maakt ultiem Instafamous-gerecht!
Recept
En, zoals beloofd, het recept van Ramon!
Gadogado
Pindasaus:
200g (geroosterde) pinda’s
2 tenen knoflook
1 ui
Olie
½ rood pepertje
1 limoen
Suiker
Stukje gember
1 blikje kokosmelk
scheut ketjap
Zoetzure komkommer:
Komkommer
100ml azijn
100ml water
50g suiker
Gado gado:
6 eieren
1 zak kroepoek van cassave
Homemade satésaus
300 g gekookte witte rijst
Groenten, totaal 800 gram:
1 Chinese kool
Taugé
Boontjes
Wortelen
Peultjes
1 Schil de komkommer en snij doormidden. Haal de zaadlijsten eruit. Snij in halve maantjes.
2 Doe in een kom de azijn, 3 a 4 lepels suiker en het water. Roer dit door tot de suiker is opgelost. Doe hier de komkommer in en laat dit een uurtje inwerken.
3 Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit dit aan in wat olie.
4 Doe de pinda’s in de keukenmachine. Schil de gember en rasp boven het uienmengsel. Snij het rode pepertje in ringen en doe dit er ook bij.
5 Doe het uienmengsel bij de pinda’s in de keukenmachine en mix dit. Voeg dan het sap van de limoen toe, en de kokosmelk. Schenk er een scheutje ketjap bij, een eetlepel suiker en mix dit weer even tot een mooie gladde massa.
6 Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat ze schrikken in koud water. Kook de rijst volgens de verpakking en giet af. Pel de eieren.
7 Blancheer eerst de kool in gezouten water. Zet een grote kom met koud water klaar. Als de kool even kort heeft gekookt, doe je deze in die kom, zodat het stopt met garen. Herhaal dit met de boontjes, peultjes en wortels.
8 Verhit de pindasaus in een steelpannetje.
9 Bak de geblancheerde groenten even aan in een wok en voeg de taugé op het laatst nog even toe.
10 Serveer de rijst met de groenten, ei, pindasaus en wat kroepoek. Voor een vegetarisch gerecht laat je de kroepoek weg.
Eetsmakelijk!
Omslagfoto: NPO Radio 2
Gerelateerd nieuws
Annemiekes A-Lunch
Culinaire lekkerbekken Kas en Paul de Leeuw schrijven samen kookboekProgramma
Lekkere Track: Eton Mess recept voor Paul McCartneyAnnemiekes A-Lunch
Perry is dé Man voor alle guilty pleasures uit de keukenProgramma
Hannah Mae ontleedt nieuwe single Rode Draad: 'Sta ik eigenlijk achter mijn keuzes?'