Programma

Acda en De Munnik gooiden het roer om voor Pinkpop: 'Het is een andere sport'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. Acda en De Munnik gooiden het roer om voor Pinkpop: 'Het is een andere sport'

Acda en De Munnik hadden vrijdag hun allereerste Pinkpop-optreden ooit. Emmely de Wilt stond klaar om het duo op te vangen na dit zinderende debuut.

"Dit is was absoluut voor het eerst", vertelt Acda over het optreden. Volgens De Munnik viel het Pinkpop-debuut goed in de smaak: "Het is snel voorbijgegaan. Het was te gek, want je komt toch een soort rush, want je hebt altijd je ziet altijd die beelden." Tijdens het optreden moet de zanger opeens denken aan de beelden van Krezip op het Pinkpop-podium. "Ik speelde Lopen Tot De Zon Komt in mijn eentje en dacht opeens: God, stond Jacqueline daar in d’r ééntje I Would Stay te zingen op Pinkpop. En dat heeft toch echt een eigen 'ring' dit festival, een heel eigen lichaam. Dus ik vind het echt stoer dat we hier hebben gespeeld."

Waterloo

Dat het duo nooit eerder op het festival speelde, is opvallend te noemen. Acda onthult dat hij al sinds 2000 plannen tegenhoudt om naar Landgraaf te komen. "Dat leek me niks, dat leek me Waterloo. Wij zijn theatermakers. En dan voor een festival met 100.000 man voor je neus…", vertelt de artiest. "Het is een andere sport."

Als het duo na een jarenlange break weer bij elkaar komt, zien ze de kans om hun opzet aan te passen naar grotere zalen én festivalterreinen. "En dan is Pinkpop natuurlijk echt wel de crème de la crème", vertelt De Munnik.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie