Programma

Jack Jarryd over zijn nieuwe track Heavy: 'Het uitgaan van een relatie zet je weer met beide benen op de grond'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Jarryd over zijn nieuwe track Heavy: 'Het uitgaan van een relatie zet je weer met beide benen op de grond'

Jarryd heeft al twee keer een NPO Radio 2 TopSong gescoord. Eerst met zijn single Still Love en nu met zijn nieuwe single Heavy, gemaakt samen met Sophia. Om Jarryd beter te leren kennen duikt Tannaz in de teksten van het nummer Heavy en belt hem op.

Glimpse in the rearview mirror I see someone that I don't wanna be

'Door welke drastische verandering heb jij ooit jouw leven omgegooid?', vraagt Tannaz zich af. "Het uitgaan van een relatie zet je wel weer even met beide benen op de grond. Daar gaat het in dit nummer specifiek over. Je leert jezelf helemaal kennen", vertelt Jarryd. "Wat wil ik nu zelf echt als persoon? Het risico in een relatie is toch dat je jezelf een beetje verliest als de balans niet helemaal gezond en goed is. Dat heeft heel veel invloed gehad op mij als persoon, om weer helemaal op mezelf aangewezen te zijn. Daar groei je ook weer van." Hoe heeft hij zichzelf weer gevonden? "Toch jezelf proberen eerst te helpen en dan anderen. Jezelf op nummer 1 zetten. Gaat heel erg tegen mijn natuur in, maar het is wel heel gezond en belangrijk om te zorgen voor je eigen geluk", vertelt Jack.

She said sometimes you get like this

Een moeilijke vraag voor Jack in de vroege ochtend, want wat is volgens hem zijn beste eigenschap? "Een eigenschap waar ik heel trots op ben en wat mij ook goed lukt en veel ruimte geeft is dat het mij best goed lukt om niet te snel te oordelen over iemand of iemands gedrag, redenen, mening of over een situatie", vertelt hij. "Dat is niet altijd makkelijk, maar het lukt mij best goed om daar eerst met rust en afstand naar te kijken en dat helpt mij ook heel goed. Het is een goede eigenschap. Juist in deze tijd waarin iedereen oordeelt voelt het heel fijn om daar iets meer afstand eerst in te hebben. Om iedereen een oordeel te laten hebben, maar daar niet gelijk zelf een positie in te nemen."

I don't know what I came here looking for

Als hij nog maar één nummer mocht luisteren van iemand anders, welk nummer zou het dan zijn? Daar is Jack heel duidelijk in: Another Day In Paradise van Phil Collins. "De eerste klanken gaan aan en ik denk gelijk weer terug aan Parijs 2016. Toen heb ik Phil Collins voor het eerst live gezien. Vroeger had ik een cd met de greatest hits van Phil Collins en dat was mijn allereerste album ooit. Dat begon met deze track Another Day In Paradise en hij is echt de reden dat ik begonnen ben met muziek maken."

Benieuwd naar het volledige gesprek? Luister hieronder:

Jack Jarryd over zijn nieuwe track 'Heavy': "Het uitgaan van een relatie zet je beide benen op de grond"

Luister hieronder naar Heavy:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie