Programma
AVROTROS

Drag queen Elsa: 'Ik voel mij niet comfortabel genoeg om zo dagelijks over straat te gaan'

foto: Julia Morren
  1. Nieuwschevron right
  2. Drag queen Elsa: 'Ik voel mij niet comfortabel genoeg om zo dagelijks over straat te gaan'

Tijdens de uitzending Vier De Liefde komt Queen Elsa langs in de studio om te praten over onder meer de Change Station.

"We zijn vandaag in Amsterdam, met een studio die uitkijkt op de Prinsengracht en de prachtige boten die er langskomen tijdens de Canal Parade. Mensen zijn flink uitgedost en lopen rond in prachtige outfits. Iets wat op een dag als deze heel normaal lijkt, maar in het dagelijks leven is dat toch echt niet de realiteit. En daar is Queen Elsa zich heel bewust van", vertelt Carolien.

'Dit is niet iets waar je dagelijks mee over straat gaat?', vraagt Carolien aan Queen Elsa. "Het is een klein stukje veiligheid. Ik voel mij niet comfortabel genoeg om zo te reizen of zo over straat te gaan", vertelt Elsa. "Afgelopen dinsdag werd ik aangesproken. Toen had ik een première en daar ben ik naartoe gegaan en toen ik uit de Uber stapte werd ik nageschreeuwd. Ik ben daarna naar de première gegaan en daar dacht ik: ik ben net uitgescholden. Ik vond het eng en raar in deze Pride maand", vertelt Elsa.

Change Station

Elsa liep twee jaar geleden tegen het probleem aan dat er geen omkleedmogelijkheid was op het station voor de Pride. Elsa werkt op het station, dus is daarom aan de slag gegaan. Is die optie er nu wel voor mensen? "Twee jaar geleden heb ik aan mijn manager gevraagd of ik op mijn werk full drag kon omkleden. Op Paarse Vrijdag kwam ik in contact met Amsterdam Centraal Station en toen heb ik dit verhaal verteld. Vorig jaar was de Change station geopend. Voor mij is het een veilige plek en nu kan iedereen dat. Ik heb mij vanmorgen omgekleed in de change station en het was super druk en was super leuk."

Wat is de Pride Anthem van Queen Elsa? Je hoort het hieronder:

Video niet beschikbaar

Inclusiviteit

Als AVROTROS en NPO Radio 2 willen we graag aandacht besteden aan inclusiviteit en het kunnen zijn wie je bent. We willen met Vier De Liefde laten zien dat iedereen trots mag zijn op wie diegene is, ongeacht gender, kleur of liefdesvoorkeur.

Vier De Liefde

Je hoort Vier De Liefde op zaterdag 3 augustus tussen 12.00 en 18.00 op NPO Radio 2. Kijk en luister mee via de NPO Radio 2 app of via nporadio2.nl/live

Ster advertentie
Ster advertentie