Programma
EO

Dotan in Tannaz' vragenvuur: 'Ik heb iets meer licht toegelaten in mijn leven'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan in Tannaz' vragenvuur: 'Ik heb iets meer licht toegelaten in mijn leven'

In aanloop naar de release van zijn nieuwe album brengt Dotan een week geleden zijn gloednieuwe single Drown Me In Your River uit. Tannaz is benieuwd naar de nieuwe plaat, de single, maar vooral naar Dotan en belt hem in alle vroegte op voor een vragen(v)uurtje.

Op 25 oktober komt na 3 jaar wachten alweer het vierde album van de Nederlandse singer-songwriter Dotan uit. A Little Light in the Dark is niet alleen de titel van zijn aankomende plaat, maar staat ook symbool voor een belangrijke transformatie die de zanger de afgelopen 3 jaar heeft doorgemaakt. Tegen Tannaz vertelt Dotan dat hij de afgelopen periode heeft geleerd dat "er ook heel veel ruimte kan zijn voor lichte dingen in je leven. Ik denk dat ik altijd best wel zwaar persoon ben geweest die gewoon heel veel nadenkt en heel veel dingen overdenkt. Ik heb iets meer licht toegelaten in mijn leven. En ik denk dat je dat terughoort in mijn plaat."

Een van de dingen die Dotan licht heeft gebracht? Dansen! "Ik ben achterin de 30, dus het is een beetje gek dat het nu al een beetje begint, maar ik ben gewoon naar clubs gegaan. Ik ben gewoon gaan dansen, dat gaan ervaren en gewoon een beetje loslaten."

Van het nieuwe album kwam onlangs de zesde single Drown Me In Your River uit. Bij Tannaz gaat de track meteen op repeat. Ze heeft de lyrics grondig ontleed en duikt samen met Dotan dieper in het nummer aan de hand van drie regels uit de lyrics.

La, la, la-la, la, la

Een luchtige benadering maakt het leven aangenamer, maar is helaas niet altijd het antwoord op alle problemen. Tannaz is dan ook benieuwd hoe Dotan omgaat met tegenslagen. "Ik denk met wat ik doe dat je er goed tegen moet kunnen. Want je hoort ook gewoon heel vaak 'nee'. En je moet een soort van delusional zijn en in jezelf geloven."

"Voor mij gaat deze regel vooral echt om… je bent vaak je eigen grootste tegenstander. Die negatieve stem, eigenlijk is het zo dat ik daartegen zing en zeg: 'Ik ga je negeren nu.'"

I got that fire burning in my soul

Welke positieve daad Dotans hart onlangs nog deed gloeien van dankbaarheid? "Ik heb een buurvrouw en zij maakt van die CBD crème. Ik was op een gegeven moment van de laatste twee treden van de trap gevallen. En ik had mijn voet gekneusd. En toen belde ze aan. En toen had ze dus die crème zelf voor mij zitten maken. En ik vond dat zo lief."

"Ik dacht: je hebt echt een paar uur uit je dag getrokken om dat voor mij te doen. We kennen elkaar eigenlijk bijna niet. En ik vond dat wel echt iets waarvan ik dacht: er zijn ook echt heel veel fijne en lieve mensen op deze wereld."

Won't you take my throne?

Als Dotan één dag koning der Nederlanden mocht zijn, zou cultuur bovenaan zijn prioriteitenlijstje staan. "Ik ben best wel bang van wat er momenteel gebeurt en hoe cultuur naar de achtergrond treedt en hoe daar op bezuinigd wordt."

"Ik was altijd heel trots op Nederland omdat we echt de cultuur hebben en heel veel kunst. Als ik koning zou zijn voor één dag zou ik die sluizen helemaal opengooien en zeggen: 'We gaan kunst en cultuur promoten.'"

Dotan komt met een nieuw album: "Ik heb iets meer licht toegelaten in mijn leven en dat hoor je nu in mijn plaat"

Ster advertentie
Ster advertentie