Programma
BNNVARA

Spannende dag voor Taylor Swift-fans: wie mogen tickets kopen?

foto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Spannende dag voor Taylor Swift-fans: wie mogen tickets kopen?

Taylor Swift-fans krijgen vandaag te horen of ze een kans hebben om concertkaartjes te kopen. Ook megafan Lotte is de hele dag haar mailbox aan het verversen en vertelt erover in Jan-Willem Start Op.

Op 5 en 6 juli staat Taylor Swift met haar The Eras Tour in de Amsterdamse Johan Cruijff ArenA. De concerten zijn onderdeel van een reeks met 34 optredens in heel Europa. Een eerdere kaartverkoop van Taylors Amerikaanse concerten zorgde voor woedende reacties bij fans en de zangeres zelf. Zo stonden fans urenlang in wachtrijen en kwam een groot deel van de tickets dankzij bots terecht bij doorverkopers. Om dat bij deze concerten te voorkomen, is er nu een ingewikkeld verkoopsysteem opgezet.

Na aankondiging van de concerten konden fans zich registreren voor een loting. Als je bij de loting geluk hebt, word je vervolgens uitgenodigd voor de ticketverkoop. Pas wanneer je in die verkoop een ticket weet te bemachtigen, kan je naar het concert. Als je toegang tot de verkoop hebt, ben je dus nog steeds niet verzekerd van een ticket. Vandaag krijgen de mensen die zich hebben geregistreerd de uitslag van deze loting. Volgende week woensdag vindt de kaartverkoop plaats.

Dat Taylor Swift populair is, blijkt wel uit de hoeveelheid aanmeldingen voor deze loting. Voor de twee Nederlandse concerten schijnen er 4 miljoen gegadigden te zijn. Dat zijn lang niet alleen maar Nederlandse fans. Veel Swifties hebben zich voor iedere show aangemeld om zoveel mogelijk kans te maken op tickets. Daarnaast hebben ook veel Belgische fans zich waarschijnlijk voor de Amsterdamse concerten ingeschreven. Dat land ontbreekt namelijk op de concertagenda van de zangeres.

Gespannen fans

De kans om toegang te hebben tot de kaartverkoop lijkt dus klein en dat zorgt bij spanning voor fans, waaronder Lotte Lutjes. Ook zij is verbaasd door de complexe verkoop. "Ik ben tot nu toe, op één na, bij elke tour geweest. En ik heb nog nooit zoveel stress gehad rondom de kaartjes." Lotte zit dus, net als haar vriendinnen, de hele dag te wachten op de uitslag van de loting. "We zitten met de hele groep Swiftie-vriendinnen al 3 of 4 weken in de stress."

Het hele gesprek met Lotte beluister je hieronder:

Taylor Swift-fan Lotte over loting voor kaartverkoop

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie