Programma
BNNVARA

Loïza Lamers vindt dat Holland's Next Top Model meegaat met de tijd

foto: ANP / Eva Plevier
  1. Nieuwschevron right
  2. Loïza Lamers vindt dat Holland's Next Top Model meegaat met de tijd

Niemand minder dan model en presentatrice Loïza Lamers was vandaag de Mystery Guest in Jan-Willem Start Op! De oude muziekziel en presentatrice van Hollands Next Top Model vertelt waarom het programma volgens haar wél meegaat met de tijd.

Op de vraag waar Loïza zich momenteel mee bezighoudt, heeft ze niet één antwoord: “We hebben net Holland’s Next Top Model opgenomen en ik blijf daarnaast nog steeds veel modellenwerk doen, net als mijn campagnes.” Daarnaast heeft ze ook net een eigen magazine uitgebracht, genaamd Liberté. Het tijdschrift staat volledig in het teken van diversiteit, inclusiviteit en liefde. Ze heeft de komende periode dus genoeg projecten om haar tijd mee te vullen.

Is modellenwerk een vleeskeuring?

Of modellenwedstrijden nu eigenlijk nog wel kunnen? Dat vraagt Jan-Willem zich hardop af. Is dat nog wel van deze tijd, zo'n 'vleeskeuring'? Als het aan Loïza ligt, wel. “Ga je alles op heel graatmager zetten en genderidentiteit heel zwart wit bekijken, dan niet. Maar ik denk dat wij juist daarin heel erg met de tijd meegaan,” aldus Loïza. "Je kan zeggen het is een vleeskeuring, de modellenwereld, maar het is écht hard werken. Het is soms echt net topsport. En modellen moeten blijven werken, dus dan kunnen we er ook content van maken, dacht ik zo."

“Ik heb een oude ziel”

Als het gaat over muziek, blijft Loïza wel graag nog even hangen in de het verleden. "Ik ben een oude ziel", legt ze uit. Nummers zoals Vleugels van mijn vlucht en Blijf Bij Mij van Paul De Leeuw staan hoog op haar lijstje. Wat is op dit moment haar favoriete nummer? “Nu we flink in de nazomer zitten, word ik toch wel heel erg gelukkig van Everywhere van Fleetwood Mac.”

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op!

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 6.00 tot 9.00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie