Programma

Rob Geus over ranzige restaurants in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Rob Geus over ranzige restaurants in Nederland

In Nederland zijn veel keukens in restaurants veel te smerig. Gijs belt hierover met hygiëne-expert Rob Geus

Werkbanken vol met levende kakkerlakken, uitwerpselen en rattencarcassen in een viswinkel. "Ik ga de witte jas opzoeken en strijken", aldus Geus. "Hoe kan het in hemelsnaam? Hoe kan het dat we zover terugzakken."

Te weinig keurmeesters

Rob Geus legt in Gijs 2.0 uit dat hij denkt dat vooral fout gaat in Nederland door het gebrek aan keurmeesters. "Den Haag moet een keer wakker geschud worden en er moeten meer mensen opgeleid worden. Daarnaast is het ontzettend eenvoudig om in Nederland een onderneming te beginnen op horecagebied. Sterker nog: sociale hygiëne is het enige diploma wat je nodig hebt. Die kan je tegenwoordig gewoon downloaden van het internet. Dit probleem wordt alleen maar groter als we die twee dingen niet gaan aanpakken."

Check het toilet

'Hoe kun je zien aan het restaurant dat het een zooitje is?', vraagt Gijs zich af. "De belangrijkste graadmeter is toch een bezoekje aan de toilet voordat je gaat bestellen. Als de toilet niet schoon is dan kun je er haast vanuit gaan dat de keuken ook niet schoon is", vertelt Geus. Ook het personeel, de staat van de menukaart en het peper en zoutstelletje zijn van belang.

Mag je in een restaurant vragen of je in de keuken mag kijken? Luister hieronder naar het antwoord:

Rob Geus over smerige restaurants in Nederland!

GIJS 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Advertentie via ster.nl
Advertentie via ster.nl