NPO Radio 2 TopSongs

Franz Ferdinand scoort NPO Radio 2 TopSong met nieuwe single Audacious

foto: V2 Records persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Franz Ferdinand scoort NPO Radio 2 TopSong met nieuwe single Audacious

Audacious van Franz Ferdinand is uitgeroepen tot NPO Radio 2 TopSong! Je hoort de nieuwe single van de Schotse rockband de komende week extra vaak op NPO Radio 2.

“Wow, thank you so much for the good news, Bart!”, klinkt het audiobericht van Franz Ferdinand-zanger Alex Kapranos in de show van Bart Arens. Hij staat te springen dat hun nieuwe single deze week de NPO Radio 2 TopSong is.

Beluister het gesprek in Aan De Slag! hieronder:

Video niet beschikbaar

Franz Ferdinand-klassieker

Op woensdag 11 september heeft Franz Ferdinand hun nieuwe single Audacious gedeeld. Het is de leadsingle van het nieuwe album The Human Fear, dat op 10 januari uitgebracht zal worden. Dit is het zesde studioalbum dat de band uitbrengt en het eerste nieuwe album sinds het greatest hits album Hits To The Head uit 2022. Met zijn contrasterende stijlen en een aanstekelijke groove is dit indierocknummer een echte Franz Ferdinand-klassieker.

Audacious, wat ‘gedurfd’ betekent, weerspiegelt niet alleen de titel, maar ook de sfeer die de band met deze single wil creëren. In een persbericht licht Kapranos het nummer toe: “Het gaat over het hebben van een gedurfde reactie, wanneer je voelt dat het weefsel van het bestaan om je heen loskomt. Gedurfd zijn, tegendraads. Over de rand turen in de eeuwigheid van het niet-bestaan en zeggen: ‘Ja! Fuck it! Niet vandaag, dank je wel!’”

Feestelijke clip

De single is voorzien van een spectaculaire videoclip, geregisseerd door Andy Knowles, die al lange tijd met de band samenwerkt. Volgens hem had het nummer een feestelijke video nodig die “de sombere momenten van het leven contrasteert met een explosie van plezier”, aldus Knowles in het persbericht. Dat is duidelijk te zien, want de video is één groot feest, compleet met kerstman, karaokeset en discoballen.

Check de nieuwe single Audacious hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Audacious ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie