NPO Radio 2 TopSongs

Jack Jarryd en Sophia scoren NPO Radio 2 TopSong met hun meeslepende duet Heavy

foto: Jantina Talsma
  1. Nieuwschevron right
  2. Jack Jarryd en Sophia scoren NPO Radio 2 TopSong met hun meeslepende duet Heavy

De getalenteerde singer-songwriters Jack Jarryd en Sophia sloegen onlangs de handen ineen voor hun nieuwste single Heavy, waarmee ze deze week de NPO Radio 2 TopSong hebben gescoord! Corné belt het duo op in Aan De Slag! om het goede nieuws te delen.

Als Heavy half juli uitkomt is Jan-Willem Roodbeen er meteen weg van en draai het nummer als eerste in zijn uitzending. "Dat was voor ons ook echt mega bijzonder. Geweldig dat het gelijk al vanaf het begin zo wordt omarmd", vertelt Jarryd tegen Corné.

Jack Jarryd en Sophia

Voor Jack Jarryd is Heavy niet zijn eerste NPO Radio 2 TopSong. In april gooit hij hoge ogen met Still Love. Het nummer draait om 'vechten voor de liefde' en vertelt het verhaal van twee ex-geliefden die terugblikken op hun relatie.

Deze week scoort de zanger met het meeslepende countrypop-duet Heavy dus opnieuw een Topsong, deze keer in samenwerking met de al even talentvolle Sophia. Deze singer-songwriter wint 4 jaar geleden op 17-jarige leeftijd The Voice of Holland. Op haar eigen site legt ze uit dat ze in de afgelopen jaren haar eigen sound heeft gevonden: "Ik maak singer-songwriterliedjes die ik in een popjasje hijs, met een goeie hook."

Heavy

Vorige week gaf Sophia Tekstuele Voorlichting bij het nummer in Martine in De Middag. "Mijn gitarist speelt in en band waar Jack een tijdje heeft ingevallen. En hij wilde eigenlijk een duet met mij", vertelt de zangeres. Maar Sophia is niet direct onder de indruk van het nummer dat Jarryd haar doorstuurt. "Het kwam niet door hem", vertelt ze. Op de vraag of ze een keer samen een nummer wil schrijven, krijgt hij wel een 'ja' terug. "Toen is in een keer Heavy daaruit gekomen."

"We hadden als inspiratie een zware duo-ballad. We hadden veel naar Fleetwood Mac geluisterd", legt ze uit. Heavy is volgens Sophia geen metafoor, maar een gedeeld gevoel van de artiesten. "Dit gaat specifiek over dat je uit elkaar groeit met iemand waar je heel veel van houdt, maar dat je elkaar wel nog het licht in de ogen gunt. Dat is heel fijn, maar tegelijkertijd super pijnlijk als je nog om elkaar geeft."

Beide zangers putten voor het nummer uit eigen ervaringen en dat gedeelde leed schept meteen een band tussen de artiesten, die elkaar op het moment van schrijven nog niet kennen. "Het was iets waar meteen over matchten."

Sophia geeft Tekstuele Voorlichting bij 'Heavy'

Video niet beschikbaar

Volg de TopSong-playlist op Spotify

Wil je behalve Heavy ook alle andere TopSongs luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze playlist!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie